♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

aku memang tak reti PENAT!



Seharian suntuk aku berjalan!

aku tidur kul 5.30am (tu belum tentu aku terus tidur!)
pastu bgun lak kul 9.45am..
siap2 semua,
terus kuar! Around 11.00am gtu laa..
gerak pergi THE MINES!
dah la tak breakfast! perut isi ngan air masak je..

hasratnya, pagi tu nak pegi JOM HEBOH + HIMPUNAN SEJUTA BELIA..
tp ade la membe2 ngada..
so,aku ikut la akak aku pergi THE MINES!
pergi sana pun bukan nk buat apa pun..
cuma nak bawa DINIE jumpa nga UPIN DAN IPIN je dekat 
PAMERAN BUKU..
hahaha! xde keje en ! ?

alang2 pegi sana uh , sempat la jugak aku beli novel sebijik!
asalnya, tak nak ouh! 
tapi si ALYA duk pujuk2 aku..
hadussss!
melayang duit aku RM20!






LEPAS TUUU.....
around 1.30pm pergi solat jap!
then , gerak pegi MINES SHOPPING MALL..
heiiii....! aku memang pantang pergi shopping kompleks ni!
seriously!
lagi2 time ada duit!
fuhhhh! duit? memang cepat r habis!
shopping sakan la aku!
huhuhuhu!
penat tak penat td.,
semua butik aku masuk! tengok barang yang berkenan
terus beli!
tak perlu fikir panjang daaa~
janji aku puas! puas! puas!
haha!



LEPAS TUUUU....
kitorang makan kat food court je,.. kat tepi tasik! 
best r jugak!
around 5.00pm baru balik rumah..


Rileks2 jap,mandi,makan,solat ..
pastuu , around 7.45pm..
gerak kuar pergi kat HIMPUNAN SEJUTA BELIA,presint 2..
tengok konsert SUPER JUNIOR M!
wahh!
hahhahaha! 
sebenarnya , aku xde la minat sgt SUJU tu ..
ntah la, menda la yang sampuk aku
jadi giler aku!
terjerit2 macam org giler!
memang kuat la penangan SUJU tuu..

ada time uh! babak? lebih kurang gtu laa..
dioarang ada buat peminat bertuah naik ke pentas uh!
fuhhh! giler ahh~
dapat tanya soalan , pastu buleh peluk2 lagiii!
eeiii! jelesss!
kenapa tak aku je naik pentas tuu!
uh! shit!
tapi , xpelaa~
bukan rezeki aku.. lagipun , janji aku puas!
dapat tengok dioarang kat depan mata gtuu..











LEPAS TUUU......
around 11.15pm baru habis!
da habis je.. aku pergi melencong kat tempat laen..
pusing2 kat area tu lah!
sambil2 tu MenCaPub ckitt!
hehehhe~
bile lagi en?? **yelaa uh! s0kmo2 padahal! haha!

hurmm.. kul 1.00am baru sampai rumah!
sampai je, terus mndai, solat n rileks jap 
layan2 fessbuk . blog2 nehh
sambil2 tunggu bola FINAL!


DAN entah bila laaa aku tidur.. 
pukul 5.00a.m or 6.00am la kottt!
SEMANGAT EN!
padahal bola xdela abes sampai kul 5 o 6 gtuuu.. hehehehe


Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

tidak sabar?

hurmmm... lebih kurang 1 bulan,6 hari lagi aku bakal 
menyambungkan pengajianku..

ap eak yang aku rasa?
excited?
nervous?
or anything else?
uihh!
I think I have no feeling!
yeahh!
this is true!
entah la! maybe, aku ni jenis orang yang just take it easy je kot!
whatever lah! janji aku hepi dengan hidup aku!
ta gitu?



-->>>tempat yang bakal menempatkan aku sebagai seorang pelajar.




-->>> cehh! ada map lagi!
haha!
sape2 yang kenal aku, or ada rasa nak bt date nga aku..
meh r ,dtg unikl rcmp.. 
dekat je! **dekat la sgt!
tapi aku rasa tak de la siblings aku yang tinggal kat area Ipoh...





-->>> bidang yang akan aku pelajari nanti!
DIPLOMA FISIOTERAPI


    wish me luck,ok? thanks! May god bless you all!

Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

TeNsiOn

uihhh! satu hapak p0m ta jadi  template yg nak di tukar!
cemane eak??
da jenuh dah duk cari ilham
nk 'menc0melkan' blog ciksaa neh!

haduuiii!
tulom lahh!



Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

JANDA HOT??

haduii~
terkejut beruk aku!
hahaha!
mentang2 lah aku buat 'relationship status' kat pessbuk
~JANDA~
ko nak tackle aku  lah? hahaha!
jangan nak melawak sgt laa...
buat aku tergelak je lorh!
anyway!
i have a special person that i hope he is the last!
his name or anything about him...
rasanya tak yah cite lah kot!
sbb kat ruangan ini memang dah ada!
cewahh!
haha! betul apa kan!
pic dia , aku letakkan kat tmpat yg special tuuu~
heeeee

owhh, Mr Ayie!! *opps!sejak bila nama dia ayie?? ADRI lah!
haha!
just kidding lalim!


Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

macam ni je ka??

Fuhhh lamak! cantek giler blog2 diorang neh!
uih! complicated lorh nk buat!
yg aku punyer blog ni pun,  rasa macam nak putus angin daa~
yelaaa~ 
adjust yang tu, yang ni plak ta jadi!
ermm, thats why laa aku bt simple2 jee...
ok laaa~
sedap jugak tgk! 
huheee
nak tengok yg lagi comel? klik sini!


Pssttt

uh! blog aku yg sebelum ni... tak boleh nak log in masuk!
dia tulis MALWARE !
menda apa ntah! aku ta tahu!
so, aku delete teruss!
dan  buat yang baru!
ini lah hasilnya?
ok tak?? hehe..



Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

keJarLaH CITA-CITA mu

Assalamualaikum dan selamat pagi semua! *cehh skema nye ayat!
ermm, kaifa halukum? (kecek arab cket!)  >'_'<
heeee......~

alahai, makin besar dh aku lani! umur dah meningkat tua , muka p0m da macm npak ade kedut2! *opps! xdelah! haha!
i'm still young! gorgoeus! fulamak! !
bak kata ruffedge
''cantik tertarik kau memang da Bomb lah!''
huhu!
PERASAN betul aku!

aihh~ berbalik pada cite yg aku nk post pg ni..
ABOUT MY BEST FRIENDS!
wahh! cam menarik je! cehh...
xdelah!
ermm... xd0p dah lah maso nok lepak2,
drak2,wt mesyuarat tingkap!(kecek kelate pl0k!hoho!)
pis0h d0h la sep kito! mu keno lepar denuh!
wt tu keno cnih! huuuu~
sedih2! 
gano2 p0m! d0h nok wt gano kea..
demi masa depan masing2!
hiduplah sep kito sebagai an0k perantau! *cewahh!
sedap bunyi! huhu!

ni ada pic saem2 h0k rapat aku time duk kelate! *ilir bunyi!


*wahh! jauh ira buleh! KEDAH nuh! nati blaja kecek kedah la nga mu kek g! huhu!
psstt~ ra, kedah nga PERAK xdop la jauh mano~ nti free g lar jale kot IPOH.. hoho!
jahat laluh aku! hek3! xp0w2! mugo kaki jale gak kito duo! huhee...



nah! cehhhh! buleh MELAKA yo! ganah! hhuhuhu!
d0h laa buleh kos MASSC0M
aih! jd wartawan ko kek g?? huk9!
pah buleh saem nga artis ah mu!
waduhhhh! ilir bunyi!
hahahha!




SITI AISYAH



AMALINA

***chah.. na.. ermmm! jadi budak koloh mula sep yo!
hehehehe..
xpo chah,Na! form 6, menjamin masa depan! tu p0m,kalu mu rajin study!
pah abes! wt degree slaluh!
wahh! kalu aku abes diploma n nok smbung degree...
jd junior sep mu ah!
huhuhu!



LILY!!!!!! wahhhh! koho c0mel lonih! *sori paka amek gtu pic tuu.. heee
hohoho! kemana kau ? ?
apakah khabar mu? ?
masih ingatkah siapa aku? ?
huk9!
(aku d0p tahu mu wt gapo loni, lost c0ntact! cehh..
jolo la terr~ sibuk2! xd0p mase nk bertanya ...*sibuk la sgt!
ngadap fessbuk 24h!
huheee... gano2 p0m! maaf r! 
lily, buleh mano eh? ? ? )


kawan2! pape p0m! i wish u all GOOD LUCK lah!
belaja mano2 p0m! samo je.. 
yg pentim NIAT kite tuuu...
aku harap sep mu punye niat tu hanya tuk belaja!
xd0p d0h maso nok huhahuaha!
sep kito matured d0h loni!
d0p mace dulu!
xleh n0k dk diam!
hohoho!
loni pikir maso depan d0hhh!
sep mu... jgn LUPA aku!!!!




lorhhh! frust wehh! xleh n0k upload lagu SAHABAT-PADI..
hurmmmmm~~~~




Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

oh perempuan! bersyukurlah kamu kepadaNYA



BETUL KE..WAHAI WANITA..???

siapa kata jadi perempuan tu senang?
nak kena tutup sana, tutup sini
tengok budak lelaki, pakai baju pagoda pon orang x bising
perempuan, stoking pon kena pakai
cuba suruh budak lelaki jadi perempuan satu hari
komfem x tahan bertutup semua
tapi, perempuan cool jek
tengah panas pon boleh lagi pakai jubah, hebat kan perempuan?
siapa kata jadi perempuan tu senang?
tiap2 bulan, mesti ada penyakit
nak pergi kelas pon susah 
kalau boleh, masa tengah jalan tu nak jek meraung sbb sakit


cuba tengok budak lelaki , selamber jek
kadang2 setahun sekali pon susah nak dapat sakit
tapi,
 perempuan hidup berpuluh2 tahun dgn penyakit tiap2 bulan, survive jek
tengah2 sakit pon boleh senyum lagi sampai orang pon x perasan yg dia sakit
hebat kan perempuan?


siapa kata jadi perempuan tu senang?
hati ni Allah jadikan lembut betul
cepat jek sensitif
cuba tengok orang putus cinta
selalu perempuan yg paling susah nak lupa
lelaki lepas putus cinta cepat jek pasang baru
cuba pergi wayang tengok cerita hindustan
siapa yg paling teruk menangis?
perempuan kan?lelaki boleh gelak2 lagi
lembut tak lembut hati perempuan
tapi dengan hati yg lembut tu perempuan dapat mengkagumkan lelaki
hebat tak perempuan?
disebabkan susahnya nak jadik perempuan ni lah, ramai perempuan yg merajuk dengan Allah
diorang cakap, Allah x adil


kenapa Allah lebihkan lelaki?
kenapa perempuan kena dengar cakap suami?
kenapa syurga perempuan terletak di bawah kaki suami?


padahal jadi perempuan tu sangatlah susah
bak kata orang, nak jaga 10 anak lelaki, x susah macam nak jaga sorang anak perempuan
dan disebabkan perasaan negatif dekat Allah ni, ramai perempuan2 kat luar sana yg rebel
diorang pakai pakaian yg tidak menutup aurat dengan alasan, 'lelaki x payah tutup pon'
diorang berani bertepuk tampar dengan lelaki
diorang sanggup gadaikan diri diorang sbb percaya dengan janji manis kekasih yg busuk hati
kesian kan kat diorang?


disebabkan fikiran yg negatif terhadap Allah, diorang sanggup rosakkan diri diorang
diorang cakap diorang buat macam tu sbb Allah x adil
persoalannya sekarang


betul ke Allah x adil dengan perempuan?
betul, syurga perempuan terletak di bawah kaki suami
tapi, cuba ingat balik, syurga seorang anak lelaki terletak di bawah kaki siapa kalau bukan kaki ibunya?


betul, isteri kena ikut cakap suami
tapi, seorang anak lelaki kena taat pada ibunya 3 kali lebih utama daripada ayahnya
x adil lagikah Allah pada perempuan?

Allah bukan setakat adil, tapi Allah tu sangat sayang kat perempuan
untuk lelaki, syurga isterinya terletak di bawah kakinya
kalau paling banyak dia ada 4 orang isteri
cuma ada 4 orang yg syurganya bergantung pada seorang lelaki tu
tapi perempuan, ditakdirkan ada 15 orang anak lelaki
bermakna ada 15 orang yg syurganya terletak pada seorang perempuan tu
mashaAllah, hebatnya perempuan kan?


kenapa perempuan hebat?sebab kasih sayang Allah yg jadikan kita hebat
cuba dengar pula lagu2 yg berkumandang dekat radio
banyak lagu pasal perempuan kan?
contohnya macam lagu SUMAIYYAH,
jarang kita dengar lagu pasal lelaki


sayang x sayang Allah tu dekat perempuan, sampai perempuan dikasihi macam tu sekali dekat dunia
tengok pula, bila seorang lelaki berjaya
orang akan cakap
'disebalik kejayaan seorang lelaki terdapat seorang perempuan di belakangnya'


kita x pernah dengar orang cakap


'disebalik kejayaan seorang perempuan terdapat seorang lelaki di belakangnya'


kan?hebat x Allah jadikan perempuan tu?
masih x adil lagikah Allah dekat perempuan?


Allah sebenarnya terlampau adil dekat perempuan
sampaikan disebabkan susahnya nak jadi perempuan ni
perempuan senang nak masuk syurga
tengok hadis ni

"Apabila seorang perempuan mendirikan sembahyang lima waktu, berpuasa sebulan (Ramadhan), menjaga 
kehormatan dan taat kepada suami, dia akan disuruh memasuki syurga melalui mana-mana pintu yang dia 
sukai."
(Hadis Riwayat Ahmad)


x adil lagikah Allah dekat perempuan?


oh perempuan, sedarlah
betapa sayangnya Allah dekat kita
betapa cintanya Allah dekat kita
tapi, kenapa kita nak rosakkan diri kita kerana fikiran2 negatif yg x berasas dekat Allah?


Allah jadikan perempuan tu sebagai hiasan dunia
bayang, dunia yg besar ni, dunia yg cantik ni, kita jadi hiasan
dan seindah2 hiasan tu adalah wanita solehah
kesiannya dekat kita kalau kita tolak untuk jadi seindah hiasan kan?




    Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

    www.tips-fb.com
    diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd