♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

tidak ku sangka engkau begitu

Kata orang , nak kekalkan hubungan dalam berkawan tu
kita kenalah bertolak ansur , memahami dan sewaktu dengannya!
bagi aku benda tu tiada masalah buat aku.
sebab aku memang macam tu!
cehhh!
tapi aku , kalau dalam berkawan ni 
open minded je , kadang2 aku tak kisah dgn hal diorang.
ikut prinsip aku ni  , Just Take it Easy!

Tapi , ada sorang membe aku tu (tak perlu bagi tahu nama sebab nanti mengaibkan dia plak)
urgh! tak tahu la aku nak cakap apa lorh!
seriously!
memang la aku ni jenis Take it Easy!
tapi dia uh buat aku menyampah!

Ingat lagi mula2 aku kenal dia ,
at my first sight , dia tu macam okey je..
xde masalah lah kalau nak berkawan ngan dia..

since , aku kenal ngan dia en ,
rasa macam ada chemistry ouh!
iyer la , apa aku nak tu mesti dia pun nak!
maybe, kitaorng punyer citarase yg same kot!..

Berbalik semula dengan topik yang nak aku luahkan tu, 
memang aku tak sangka perangai dia macam tu!
aku benci ouh dengar bila dia cakap benda2 yg org laen boleh respect  kat dia.
kononnya! 

bila aku ingt2 kan balik apa yang dia ckap kat aku en, 
rasa macm nak tergelak! 

"mak aku selalu cakap aku ni cerewet , iyer la , aku mana ade beli baju2 pasar malam ni .. aku selalu beli baju        
kat shopping mall.. sebab kulit aku alergic dgn barang2 yang xde kualiti! "
VOGUE la kononnya!
HAHAHA! aihhh~ kelakarnya!
tapi , time hari yang ada pasar malam..
d0k ajak aku jerr... beli baju , seluar kat situ jugak!

yang pasal benda2 yang dia perasan2 gitu.. 
aku bleh terima lagi la.. sebab aku ni jenis yang memag ta kisah!
lantak kau lah nak cakap apa! janji tak menyusahkan aku.. 
tapi nak cerita2 semua yang pernah dia cakap kat aku tu takut meleret pulak en!
so , tak payah la!

tapi , ini ada satu benda yang buat aku rasa sangatttttttttttttttttttttttttttt menyampah!!!!
boleh dia heboh kat membe satu kelas , cikgu2 satu sekolah , jiran2 satu bangunan! entah sape lagi lah!
nak tahu apa benda?
boleh dia bagitahu diorang uh!
dia dapat UiTM kos Masscom
pastu , dapat Matrik kat Negeri Sembilan..
kebetulan time tu budak2 lepasan SPM semua sibuk dengan 
result UPU, pastu result kemasukan ke MATRIK!
dia dengan bangganya cakap dapat tu semua!
tapi boleh plak dia cakap "bapak aku tak kasi la pergi UiTM tu sebab kos yg aku dapat tu sosial la.Matrik pun sama.pembelajaran dia agak susah" tulah ayat dia bila budak2 ni tanya "ko pergi la kat sane nanti?"

apa yang aku cakap ni bukan jeles! tapi aku rasa macam tak percaya taw!
iyer la, aku rasa result dia dengan aku lebih kurang sama je!
tapi dia ada ckap dapat A+ , sedangkan aku ni A je.. apa yang dia cakap uh! aku tak percaya!
 langsung tak! selagi aku tak tengok! 
memang aku takkan caye!
lastly , sebab tak tahan sangat! aku mintak no. i/c dia dengan membe aku ..
kebetulan dia simpan no. i/c budak2 kelas aku.
so, aku check ah!
Uh! HAMPEH!!! hahaha! nak tergelak pun ada!
memang tak sangka la! 
apa la motif kau buat macam tu ah? kau pikir kau tu bijak sgt la ! ? dapat semua!? gitu?

ni yang terbaru pulak!
mak kau , dengan bangganya cakap kau dapat pergi UNISZA!
(aku check, kau tak dapat pun!)
perghhh! aku tak tahu lah
samada kau bagitau mak kau yg kau dapat tu ,
atau mak kau yang check sendiri..
tapi kan? pandai ke mak kau check?
sori! aku bukan nk memperlekehkan mak kau~
sebab aku sedar mak aku lagi lah kolot.
itu yang aku tertanya2!
sebab masih aku ingat lagi , tercetus perang dingin antara kita time
pra SPM aritu..
kau cakap kat mak kau..
yang kau dapat 7A tu kan?
so , tak heran lah yang ni pun kau tipu mak kau jugak!
patut lah time tu, beria2 kau ingatkan aku..
jgn bagitahu sal result kite kat mak kau atau kakak aku.
tapi aku bagitahu jugak kat kakak aku dan dari situ lah
aku tahu yang kau bagitahu mak kau yang kau dapat 7A tu!
perghh! sungguh aku tak sangka! 3A p0m kau ta dapat!

kalau orang laen boleh lah kau nak tipu dengan cerita kau tu.
dengan aku tak payah lah! yang penting aku ada kau punyer no. ic!
masih lagi aku ingat dengan status aku kt FACEBOOK ,
perghh! kau memang terasa eh? nasib baik ramai yg back up aku.
aku tipu kau je yg status tu , khas untuk kawan aku kat kelantan.
sebenarnya, memang status tu untuk KAU!
memang patutlah kau terasa! dan sampai mak kau
pun sibuk tanya aku!
hahahaha!

apa-apa pun! lantak kau lah! lepas ni,
mungkin aku susah nak percayakan apa yang kau cakap.
sebab aku dah bosan dengan cerita kau!

p/s : jika kau terbaca dan tahu siapa yang aku maksudkan ni.
maafkan aku! bukan niat aku nak mengguriskan hati kau!
tapi kau buat aku menyampah dengan cerita kau!
I'M SO SORRY kawan!
dan , aku tak sampai hati nak bagitahu kau yang aku tahu penipuan kau itu.


SEMOGA KAU BERUBAH! 











Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

0 people pray for me ✿:

diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd