♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

nO MeN nO cRy


DATE : 11 july 2011
TIME :  0030 a.m


Photobucket



Salahkah aku untuk menyayangimu?
Salahkah aku untuk mencintaimu?
Hmmm.. memang tak salahkan?
But.... do u care about it?
i think , u dont care aboit it, right?

Entah lah, aku rasa macam diabaikan!
Seolah-olah aku ini macam dahaga sangat kasih daripada
seorang insan yang bergelar kekasih..
Macm desperate sangat kan?
hahahahahha! bodohnya aku....

Selalu jugak la, aku called dia.. mesej2 ngan dia..
Tapi... itu semua dulu! 
sekarang masing-masing haluan..
Dan mungkin dia dah ada special person kot..
rasanya.. macam tu lahhh...

Entahlah, tak tahu nak cakap apa.. 
Sebab , dia sendiri cakap ''sekarang i single''...
time dia kata gitu en...Fuhhh! tak terkata kot!
ermmm.. dia siap buat post bbanner lagi..
'' Yes! i'm single. u're gonna have to be amazing to change that"
macam tu lah ayat dia..
Bila aku tengok en...terasa pedih jugak r..
tak tahu kenapa! serius ! aku rasa sebak gitu..
Mungkin aku telalu mengharapkan dia.
Sayangkan dia,.
AND 
he is also means everything for me!

Tapi sekarang , aku mungkin patut lupakan semua itu.
Nak buat cemana lagi en? orang dah tak sudi..
bertepuk sebelah tangan tak akan berbunyi.. 
gitulah pepatahnya..
Sebenarnya, aku nak sangat tahu.......
Adakah dia berhubung dengan aku hanya untuk
'teman tapi mesra'??
Ataupun ,
mungkin ada sebab lain??

Entahlah.. papepun,
aku tak mahu ada apa-apa hubungan pun dengan lelaki lain lepas ni.
Just as a friend , ok laaa...
Sakit kott... bila kita sayangkan orang tapi dia tak sayangkan kita..
rasa macam .. hopelesss!!! stupid!!!


***Fuhhh.. pedihnya rasa... serius! (menangis tak berlagu)..... malulah nak menangis depan kawan-kawan.
anyway! keep cool! smile always!





lagu khas untukmu sayangku ADRI ,



Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

Aku Adalah Seorang Mahasiswi?

Photobucket


Wah ! tak sangkanya!
sekarang aku dah berganjak ke alam universiti.
Perghhhh!! cam tak caya je en?
Hampir 7 bulan aku menanam anggur yang tidak pernah nak berbuah-buah.
Lastly, aku jadi jugak seorang mahasiswi.
Ececececece! Bangga derrrr!

serius tak caya doe!
1st time, aku sampai kat kampus UNIKL RCMP en...
aku tertanya2 gak.
Betul ker ni? Aku belaja kat sini?
Jadi student universiti? 
Mana taknya,aku rasa macam semalam je aku baru habis sekolah.
Tiba-tiba terpacak kat bangunan ni..



Sungguh tak caya! Macam mimpi je lorh!

Opppss! Lupa lak!
Sebelum tu , aku nak ucapkan alhamdulillah sebab 
semuanya berjalan dengan lancar. Tapi.. satu je!
Borang yang nak di cop Pesuruhjaya Sumpah tu.
Nasib baik diorang yang uruskan pendaftaran student2 tu , 
tak cakap pape. cuma dia bagi tempoh masa dua minggu untuk settle borang tu..
kira ok la kan? tak ada laa aku duk gelabah.
Lagipun aku dah tahu mana tempat nak cop kat bandar Ipoh ni.

Lagi satu , aku rasa macam dihargai je..
Ntah lah! aku xleh nak describekan cemana aku rasa.
Dua buah kete mari hantar aku kat Ipoh,Perak ni..
Satu HONDA CIVIC (kakak aku punye) dan satu
lagi PAJERO/TROOPER (ayah aku punye). Perghhhh!
Betul2 aku rasa macam dihargailah derrrrr...
Dah la ramai yang ikut. Penuh satu kete!
Tapi kete ayah aku lah sarat! Sebab ramai nga budak2.
Aku naik kete honda civic.Selesa!
5 0rg je en.. Trooper?? Berapa org eak??
6 org dewasa , 5 org kanak2.Gilerw!
Macam ikan sardin! Hahahahahha!

Time nak datang hari tu en... Hujan lah! hujan rahmat kott..
Sebab sepanjang perjalanan tu,.. Hujan!
Tapi bila sampai bandar Ipoh , ok lak cuaca! Serius!
Macam kedatangan aku ini dialu2kan..
Alhamdulillah..
Semoga sepanjang aku disini tidak ada perkara buruk yang akan berlaku..
InsyaAllah....





Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

2 days left! are u ready?

Photobucket


alahai , sekejapnya masa berlalu kan? 
tup2! esok lusa nk kene daftar dah!
pergh! 

Masalahnya sekarang! barang2 keperluan tuu..
tak beli lagi! aduhhhh!
xpelah! ari sabtu , sempat lagi nak beli kan?
kalau tak pun , kat ipoh tu bukannya xde mall.
boleh je beli2 kat situ.
pakaian? dah! siap packing apa dah!
hohoho!

ni lagi satu hal! 
kene buat surat akaun sumpah! bagai tu!
grrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!
baru aku tahu tadi! itupun terbaca chats diorang kat fecebook.
pasal ni ,aku belum settlekan lagi doee!!
gilerw lah! 
mati aku! mesti bising parents or siblings aku tahu!
iyelaa... AKU MACAM NI...
pape pun, diorang akan tahu gak en? well~
sabar jelah..



Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com
diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd