♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

Aku Adalah Seorang Mahasiswi?

Photobucket


Wah ! tak sangkanya!
sekarang aku dah berganjak ke alam universiti.
Perghhhh!! cam tak caya je en?
Hampir 7 bulan aku menanam anggur yang tidak pernah nak berbuah-buah.
Lastly, aku jadi jugak seorang mahasiswi.
Ececececece! Bangga derrrr!

serius tak caya doe!
1st time, aku sampai kat kampus UNIKL RCMP en...
aku tertanya2 gak.
Betul ker ni? Aku belaja kat sini?
Jadi student universiti? 
Mana taknya,aku rasa macam semalam je aku baru habis sekolah.
Tiba-tiba terpacak kat bangunan ni..



Sungguh tak caya! Macam mimpi je lorh!

Opppss! Lupa lak!
Sebelum tu , aku nak ucapkan alhamdulillah sebab 
semuanya berjalan dengan lancar. Tapi.. satu je!
Borang yang nak di cop Pesuruhjaya Sumpah tu.
Nasib baik diorang yang uruskan pendaftaran student2 tu , 
tak cakap pape. cuma dia bagi tempoh masa dua minggu untuk settle borang tu..
kira ok la kan? tak ada laa aku duk gelabah.
Lagipun aku dah tahu mana tempat nak cop kat bandar Ipoh ni.

Lagi satu , aku rasa macam dihargai je..
Ntah lah! aku xleh nak describekan cemana aku rasa.
Dua buah kete mari hantar aku kat Ipoh,Perak ni..
Satu HONDA CIVIC (kakak aku punye) dan satu
lagi PAJERO/TROOPER (ayah aku punye). Perghhhh!
Betul2 aku rasa macam dihargailah derrrrr...
Dah la ramai yang ikut. Penuh satu kete!
Tapi kete ayah aku lah sarat! Sebab ramai nga budak2.
Aku naik kete honda civic.Selesa!
5 0rg je en.. Trooper?? Berapa org eak??
6 org dewasa , 5 org kanak2.Gilerw!
Macam ikan sardin! Hahahahahha!

Time nak datang hari tu en... Hujan lah! hujan rahmat kott..
Sebab sepanjang perjalanan tu,.. Hujan!
Tapi bila sampai bandar Ipoh , ok lak cuaca! Serius!
Macam kedatangan aku ini dialu2kan..
Alhamdulillah..
Semoga sepanjang aku disini tidak ada perkara buruk yang akan berlaku..
InsyaAllah....





Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

0 people pray for me ✿:

diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd