♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

Salaam Namaste

Photobucket


SALAAM NAMASTE? hmmmm.... apa anda tahu dengan perkataan tu? bertanya khabar? anda sedang buat apa? or anything else? hahaha! actually, aku pun tak tahu! hahaha! Yang aku tahu , tajuk tu hanya sebuah cerita  made from INDIA...haha! whatever lah! yang penting sekarang, aku nak kongsi something about thats story... 
aku baru je habis tengok cerita ni... kat channel 133 (B4U)... kalau siapa ada astro and amek channel ni... mesti tahu lah kan?~

Okey,... aku bagi tahu dulu sinopsis pasal cerita ni dulu eak~


Nick (SAIF ALI KHAN) dan Ambar (PREITY ZINTA) bertemu disebuah stesen radio. Start dari situ, Nick try tackle Ambar dan berkeinginan nak tinggal bersama sebab Nick terlalu cintakan Ambar. Lagipun, mereka ni tinggal kat overseas(AUSTRALIA) dan berjauhan dengan family. Pada mulanya, Ambar tak berminat dengan hasrat Nick tu... dah Nick selalu pujuk so faham2 jelah.. hati wanita..... nak tahu apa sebab Nick punya hasrat gitu,..
  •   Ingin mengenali hati masing-masing.
  •   Nak tahu mereka ada persefahaman tak.
  •   Sejauh mana mereka cintakan satu sama lain.
Tapi mereka tak kahwin tau! kiranya mereka tinggal bersama tanpa ikatan... owh okey! mereka tinggal bersama dalam satu rumah tetapi bilik berasingan... tandas mereka perlu share sebab ada satu je.. mereka tinggal kat rumah tu kene bayar setahun deposit! so, mereka tak boleh la tinggalkan rumah tu suka-suka hatilah...


Selama satu bulan mereka tinggal berdua... hmmm... ada something yang berlaku... sehinggalah Ambar disahkan hamil.. Nick tahu pasal ni, dan dia nak Ambar gugurkan! sebab dia tak bersedia! tapi Ambar tak berbuat demikian... so, berlakulah konflik antara mereka ni!

Tapi,.. lastly, mereka bersama jugak dan dengan kehadiran anak kembar.. (biasalah cerita last2 pun bersama jugak kan! ? hahaha)




Okey, nak tahu kenapa aku tertarik nak cerita  pasal cerita hindustan ni... hmmm~ sebenarnya ada part yang aku nak cakap... lagipun, benda yang aku nak cakap ni.. memang ada kaitan dengan dunia zaman sekarang! (pada pendapat aku la)... 

Majoriti remaja dan dewasa... mereka lebih suka hidup tanpa ikatan sah (pernikahan) macam cuople gitulah!
sebab kalu mereka kahwin mesti banyak tanggungjwab yang mereka perlu pikul,. Pastu cara hidup mereka pun berubah jugak tambah2 kalu ada anak...hmmmm... 
So, bagi mereka (not all) hidup tanpa nikah lagi best! hidup enjoy! nak lepaskan nafsu pun boleh je... asalkan jantan dan betina open minded! si jantan always give and si betina always accept!
Then, bila dah boring dengan teman tu... Anytime! boleh tukar! macam tukar baju gitu.. bila dah selalu duk pakai ataupun koyak... buang je~ takpun bagi orang... hmmm~ itupun kalau orang tu nak...
Pastu, kalau pregnant... senang je GUGUR! 

Tapi, dalam cerita ni,... aku suka peranan Ambar.. tak ikut cakap Nick ... sanggup jaga kandungan tu! Nick?!
just take it easy je kan? What the hell ? huh!  


p/s : mereka xpe r kalau tinggal bersama pun... sebab agama mereka tak larang (iye ka? sorry r aku pun tak pasti )... kita orang islam dan tinggal kat Malaysia.. Jangan haraplah boleh buat macam tu! silap haribulan kene tangkap khalwat , naik turun mahkamah , kene bayar denda... lagi bagus kalau dapat KAHWIN FREE!




Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

3 people pray for me ✿:

Anonymous said...

that story not good for children

cik saa said...

@Anonymous

maybe~ sbb byak yg 18sx

cik saa said...

@Anonymous

maybe~ sbb byak yg 18sx

diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd