♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

Terasa Jauh

Photobucket


Mak aih....! aku tak tahu lah kenapa malam ni susah sangat nak pejam mata. kenapa ni haa? eh , pejam mata tu boleh tapi tak nak lelap , fahamkan? huh!  Terlalu banyak masalah yang berlaku sejak dua menjak ni.. sampaikan aku tak tahu macam mana nak describekan masalah ni. Tapi, tidak mengapa. Yang lain-lain lupakan dulu. Yang perlu diambil pedulikan sekarang ni... MY HOUSEMATE PROBLEM. Okey , before tu aku bukan nak judged mereka tapi entah lah... hmmmmm  (tarik nafas pannnnnnnnjang-panjang!

Nak tahu kenapa "terasa jauh" ? sebab, sekarang ni aku rasa macam masing-masing buat hal sendiri. Tak macam dulu , time mula-mula masuk rumah ni. Kami gembira je, gelak ketawa.. tachin sikit-sikit tu. standard lah kan... tapi sekarang ............. hmmm, HANYA ALLAH SAHAJA YANG TAHU.

Yang lain tu aku tak kisah lah sangat, tapi roomate aku ni. cik solehah dah nak kuar sebab ayah dia paksa keluar dari rumah ni. Actually, before ni kami housemate ni ada problem dengan cik solehah ni. Kami selalu mengutuk,mengata and whatsoever laaa. Sebab apa? tak payah tahu. (nanti mengaibkan plak) Sehinggalah, pada satu malam tu kami buat meeting. Then , dia cakap nak keluar dari rumah ni. Nak tahu apa yang aku fikir pasal ni? 
  • Mungkin kami teruk sangat sehingga ayah dia paksa keluar.
  • Alamak! makin bertambah lah plak duit sewa rumah, bil air, bil api.
  • As a roomate, betapa teruknya sikap aku! Depan dia aku buat baik, belakang mengumpat! Astaghfirullahalazim...
  • ermmm... kalau dia ada ke , xde ke... macam biasa je..... =/
Pastu, roommate aku sorang lagi,Cik Noona. Aku rasa macam dia bersikap dingin. (atau aku yang perasan macam tu). Kadang-kadang aku terasa. Kemana dia nak pergi, dia bukan nak minta tolong aku tapi minta tolong dengan,Cik Fiffy also Cik Sobaghan. Walhal, dulu kami ke kelas bersama dan kemana-mana pun bersama. (Mungkin dia takut naik motor nga aku kot. Aku drive motor macam pelesit! Dia pernah cakap trauma dia tak hilang lagi). Lepas ni, dia nak bawa motor dia sendiri bila dah dapat lesen. Lagilah , akan makin jauh hubungan kami. Lagi satu, dulu Cik noona selalau bantu aku buat kerja, tapi sekarang.. dia buat tak tahu! aihhh.... aku rasa aku tahu kenapa dia macam tu.. tapi setidak-tidaknya, tolong lah sikit. Lagipun , apa fnnction buat jadual tu kan? *cik solehah yang beria rancang buat schedule tu, tapi dia sendiri tak buat! 

Mereka berdua ni lah roommate aku time kat hostel dulu sehingalah kat rumah sewa ni kami still bersama. Tapi, sekarang............. (tak mampu nak sambung).

Dan housemate aku yang lain tu.... Cik Sobaghan.... dulu, dia selalu la jugak tolong aku buat-buat kerja. tapi sekarang, Ya Allah , terasa giler hati ni.. rasa macam nak bengkak! Cik Fiffy tu , erm tak yah cakap. dia lagi lah... Buat hal sendiri.  Cik Partaker, perasan bagus.. hmmm,tapi kadang-kadang okey la, ada jugak bantu aku sikit2.. Cik Perozosos plakkkk.... huh! suka mengarahkan orang! pemalas plak tu.. adoyaiiii! time dia cakap tu cakap ni kan, dalam hati aku nih , (kan aku bukak mulut kan,kan,kan) aku kalau bukak mulut, ayat pedas terus! (dah ramai terasa) Yang ni pun sama ,Cik Gob! palingggggggg aku tak suka! time susah baru kenal aku kan...

Ya allah , sampai bila macam ni! okey, kalau keadan macam ni , macam yang sekarang ni berterusan... Aku akan jadi selfish! selfish! tahu selfish! ? lantak lah! takde gunanya wat meeting , cakap tu la cakap ni. eleh! cakap tak serupa bikin! aku bukan apa, tak kisah nak masak,kemas rumah or whatsoever laaa... tapiiiiiiiii, xkan la korang takde rasa sikit pun nak tolong ? wahhh! dari aku potong sayur, bawang.. pastu masak , then lepas makan... korang buat macam tu ? basuh pinggang sendiri punye.. habis tu ? yang dalam sink tersumbat periuk,kuali , meja berengas2.. korang tutup mata? wat tak tahu ? ecehhhhhh! mapuh gini! aku pun ada kerja jugak! (mungkin silap aku nak macam ni kan? nak masak je....) ok fine! lepas ni aku tutup mata jugak! biarlah rumah nak bersepah,kasut selipar berselerak! lantai rumah meja berhabuk! janji , bilik aku ni... SENTIASA BERSIH! 

something yang bermain kat fikiran aku (Mereka ni , memang macam ni ke kat rumah mereka? biar je bersepah... nampak sampah buat tak tahu.. kadang-kadang berak kencing tak flash! atau ada bibik kat rumah? )..... sabar je lah... mungkin aku dah terdidik jadi macam ni. nak perfect! =)

Fuhhhh! alhamdulillah..lega rasa. semua dah terluah! tapi bukan semua.... xpelah ,at least kurang sikit beban otak aku ni... okay , dah nak kul 4 pagi dah... lets sleep yop! ^__^.. sleep thigh!  

Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

aBaNg Bad...

Photobucket


Abang Bad! hahaha! he is my beloved! you know who is "he" ? ngeh! ngeh! ngeh!
*muka annoying~
Abang Bad! aku sayang giler kat dia taw! sekarang ni laa... dulu tak pun. dulu aku benci dia!
sebab dia lah impian aku musnah! hancur berkecai... sakit giler hati aku time tu taw! tapi sekarang, aku sayang sangat kat dia. sebab dia sudi teman aku. dia yang selalu bawa aku kemana saja aku nak pergi.
pastu , dia jugak lah yang teman pergi tempat tuuu....
tempat yang buat aku tenang..... #secret!

I REALLY LOVE YOU , ABANG BAD....
i 'll taking care for you. I'm promise!

WHO IS HE? HERE IS HE.... hahaha! =D





psttt ! haha! nak tahu kenapa aku namakan dia Abang Bad? actually , aku pun tak tahu!
kahkahkah! bukan laa... sebenarnya housemate aku ni haaa... suka-suka bagi nama kat motor aku..
mula-mula macam kelakar, tapi best lah plak macam tu! haha! 
asalnya kan , nama dia ABANG BOX... oleh sebab mcm pelik je.. so , tukar jadi ABANG BAD...
xde jauh beza sangat.. haha! *peace!


Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com
diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd