♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

I'm the best in the "Drama Queen"

Photobucket



First of all, I want to say sorry. Because this entry hurts a bit when reading. Okay, I don't care what are people think about me. I just try to stay away from person who made my heart " geram "! huhu! Maybe a bit harsh. harsh ? I think not suitable for it... But, like evil!? " talam dua muka macam tu lah kot! " HAHAHAHA! ( gelak jahat! ) This is witch meksaa la! 

Abang viva oh abang viva. Maafkan saya erk! Saya bukan apa, saya tak nak abang mengharapkan apa-apa dari saya. Mungkin kelakuan saya tadi agak menyakitkan hati. Bukan menyakitkan hati. Tapi memang sakit! kan ? I'm so sorry again. Lagi bagus kalau awal2 macam ni. Sebelum jadi lebih parah. 

Umph! menyesal dulu aku cakap aku ni single! Tengok, lain plak jadi. Aishhh! Actually, bukan apa. Aku tak suka abang ni. Serius aku tak suka! Sebab ? hurmmm..... dia terlalu over la! menyampah tahu! Aku dah lah band giler! giler! giler! giler! dengan orang berrrrlagak macam tu! Masih ingat lagi 1st time kami keluar ( itupun, dah banyak kali dia pujuk aku keluar ) boleh plak dia tegur cara aku pakai, tegur itu tegur ini. Gila apa abang ni ! ? By the way, aku boleh terima lagi laa bab ni. ( Tak nak cite pasal ni ). Pastu, ada part ni aku tak suka. Aku rasa macam nak hempok je dia! Suka suka hati je cubit2 bahu aku!

Time dia ajak keluar tu kan, dia cakap nak pergi beli baju. Katanya "abang nak beli baju laa sehelai lagi. Semalam abang dah beli kat SUB dua helai. Pening kepala taw duk cari baju ni. Mimi tolonglah carikan tuk abang sehelai lagi". ( geli geleman ayat dia ni ) Tak nak keluar pun sebenarnya. Dah duk pujuk2 dan galakan daripada housemate aku ni. Pergilah aku keluar dengan dia. ( okay, ini first time aku keluar berdua dengan lelaki semenjak aku berada di Ipoh ni. Oh, damn! first time ni jugak la buat aku sakit hati! ) " mimi, kita nak g mana ni? Abang ingatkan nak cari kasut style lah sket. Tengok abang ni pakai selipar jepun masuk tandas je....... " mimi, nanti pilihkan lah abang kasut ye?"..... "mimi, nak tahu tak? cermin mata yang abang beli pecah,. dah la mahal! kuang asam betul cina tu.!"....... urghh! tuptuptup! aku pilih yang mahal2... xnak plak! tak pandang plak yang mahal! aih! geram betul aku dengan mamat ni! gaya cakap macam orang banyak duit! aku tayang yang mahal2 ( dia tak pandang harga RM50 above ) pergi tengok barang yg lowest price. Aku pilih tu bukan untuk aku pun. Untuk kau jugak! Oppps! abang... Pastu, pilih laa baju untuk dia yang harga murah tu.. Heh! Pastu duk dalam Ipoh parade plak, sibuk2 plak cakap. " Kat sini xde butik PDI kan? Rugi tadi tak pergi AEON" ( tang ni aku sakit hati ni! Sabor wey sabor! ada hati hati nak pergi PDI.. huh! sah kan kat sini pun kau macam ni! 

Time tu dah la penat gilerr nak mampoihh! Mana taknya, kul 6 pagi baru tidur. Pukul 9 kelas. Pukul 12 interview. Pastu layan pulak kerenah dia! Gilerrrrrr r!  Ni ada ayat yang masih aku ingat dan takkan lupa...  "uihhh, kalau abang pakai smart2 ni, naik Gen2 ( time tu keluar naik Gen2 ) duit plak banyak. Wah! memang best lah keluar dengan mimi! " LOL~ okay, kau chop aku ni pisau cukur ke ? Giler besi ke ? Sorry sikit! Aku sikit pun tak hingin apa yang kau ada! Nasib baik dia offer kat aku, nak apa, nak beli apa... Aku cakap tak perlu! Nanti xde la lepas ni aku "terhutang".......

Dan, malam ini. Sekali lagi keluar. Macam biasa adegan pujuk memujuk. Okay aku setuju! Tapi kali ini aku keluar dengan seribu niat jahat. Pergi mana je, gerbang malam. Hhahaha! yang ni aku dah agak! Dia bawa aku pergi gerbang malam sebab nak kenalkan aku kat sepupu dan kawan2 dia! Panggil sayang plak depan diorang! Ya Allah , apa masalah abang ni ?! Umph, layan je lah. Kan aku bantahkan malu dia plak. Alaaa, dalam kereta pun.. asyik sayang la, apa la, tu laaa ( aku byk bantah! tapi dia wat dek! )... Nak terberak aku dengar! Dah laa , mintak "tanda" untuk pertemuan tu. "sayang, ini kali kedua kan kita keluar. Tak nak bagi tanda ke? kita couple sekarang." Lailahaillalah...... *sabor. pandai2 le aku menjawab! 

Tapi aku tak kisah lah! sebab.... time keluar tu, aku tak berhenti mesej! haha! nasib baik housemate aku layan! ( habis tu, aku nak mesej dengan sape? pakwe2 pun tarak! ).. mesej je apa2. Buat nampak aku sibuk! wahaha! siap tukar nama contact lagi. Myraa dyn jadi "amir" ... haha! Mana taknya, dulu aku cakap kat dia.. aku tak de pakwe pun! tapi takkan nak cakap aku ada pakwe tetiba je. hehehe! Time nak balik best! Saja letak  contact "amir" siap dengan gambar laki lagi.. ( gambar anak sedara aku )... So , bila "amir" call keluar lah gambar tu.. Elok2 je "amir" call dia tengok.... pastu angkat la konon2 nya cakap dengan pakwe! hahahhahahahhahahaha! buat lawak ke apa! Opppppsss! terkantoi aku dah ada "pakwe"... hehehehe... dua kali plak, "amir" call! siap panggil b lagi! hahahaha!

Tapi kan , tapi kan........ Abang ni..... nampak macam frust gilerrrr! memang muka frust la. Tapi dalam hati aku terasa jugak kott.. Kejam sungguh aku ni... Memang kejam! abang tu tanya, " kenapa kamu tak berterus terang je yang kamu ada pakwe ?".. Okay, jawab aku.. " memang dulu saya bagitahu abang saya xde pakwe.. time tu saya tengah bergaduh dengan pakwe saya. So, kami putus la.. Pastu, haritu dia pujuk saya nak smbung balik..." then,......... mulalah abang ni merapu. Macam biasa! Nasib baik time tu, nak nak sampai kat rumah daa...... tak perlu laa dengar ayat sedih dia tu... takut nantikan aku plak yang turut bersedih! 

Okay..... berakhir lah sudah lakonan ku! Harap lepas ni, dia dah tak ajak dan pujuk2 keluar... Cukup sekadar hubungan as a customer! Dan harap lepas ni, xde laa aku jumpa orang macam ni lagi. 



p/s : agak kejam apa yang aku buat tu, kan ? Tapi adalah lebih baik sekarang aku buat, sebelum jadi lebih parah... Please forgive me! #Sometimes, terfikir jugak! macam mana orang tu ( org yang kita suka ) buat macam ni kat kita ? fikir la fikir! fikir puas2! nanti dapatlah jawapannya. 









Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

0 people pray for me ✿:

diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd