♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

Save Budget For Annual Dinner

Photobucket


Ehemmm.... Bab ni memang aku tak suka! Memang! Memang tak suka! Tak suka laa pergi majlis yang kena dress up bagai tuh! Menyusahkan je! Lagi selesa sarung jersi tang dengan jeans! Tapi, tak boleh lah kan. Nampak macam tak bagi cooperation  dalam menjayakan majlis ni. So , join je lah! Kalau tak join saya potong markah1 *ayat Miss Husna

Nak pergi annual dinner , xkan la nak pakai jersi/tshirt tang seluar jeans plak kan ? hahaha! nampak kolot lah plak nanti! Nak cari dress ni la yang masalahnya! Tension woi! Aku bukan jenis yang up to date pasal fesyen. Aku jenis sarung je apa yang ada dan sesuai la buat aku. Thats why la, I was blind about fashion!

Nak dijadikan cerita, nak beli pakaian untuk annual dinner ni bukannya murah. Belum lagi barang aksesori tu haaa! Kalau tak pakai kan nampak terlalu simple plak! hehehe... 

Ni la dress yang dipakai masa annual dinner. Simple, kan ? Tak ada hal laaa.... Simple itu menarik taw! Dress ni aku beli dekat Tesco. Sebenarnya, tak jangka pun nak beli dress ni. Sebab aku pergi Tesco hari tu just nak beli barang2 keperluan je. Time nak balik tu , ternampak baju ni tergantung. Masuk tengok2 , ermmm nice! Tak fikir panjang! terus beli. Melayang duit RM50! ( berkira ni! haha )...


Skaf ni plak, pinjam kawan aku punya. Okay laa, jimat  RM10 kat sini. Tapi melayang jugak duit aku pun. Kena beli inner neck tu haa.. Hadoiii! Terbang RM8 kat sini! Fesyen oh fesyen..........!







THE SHOES.... hurm , ingatkan nak pakai wedges or high heel tu. Ceh! ceh! ceh! Tuan tu tinggi macam batang galah! Ada hati nak pakai high heel... Macam zirafah oitttt! Batang galah pun ada! Wedges aku ada 2 pasang. Satu tu, beli sebab nak pakai time graduation's day. Satu lagi nak pakai time pergi makan gulai ker, apa2 function la. Hahaha! tapi rasa tak pakai pun! wat sako dale mari! heh! rugi beli! rugi beli! Lepas ni pakai kasut macam ni je. Okay apa! hhoho! Kasut ni RM45 kat butik STEP at AEON , station 18.
Ni haa aksesorinya. Nak pakai cincin jugak! Walawehhh! poyo la! Tak pe laaaa, awkward la tak ada apa2 kat jari runcing dan comel ni.. hehehehe!   ( perasan! ) Murah je pun , RM11 je... RM11 ? ! hurmmm, boleh buh minyak kereta naik cameron highland dah tuuuu! *rugi jugak! 









CLUTCH... time annual dinner , rasa macam nak galas beg sandang je! haha! senang! kan? 

Harga clutch ni, hurm... RM30.... Okay kerr ? urm, tapi tak apa. boleh pakai macam2 style sebab ada tali panjang tu... 

So, total untuk semua dress up and accessory ni ermmmm .... RM 144 





Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

0 people pray for me ✿:

diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd