♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

When I become a new student...

Photobucket


Salam petang yang membosankan! ehemm, entah apa nak merepek ni.... Okay, tetiba aku rajin nak tengok gambar2 dulu... and Spontaneously, I thought of memories of the past! When I become a new student.....

Being a new student is not easy like that expected. Yeah! Sometimes kita akan fikir... Boleh dapat kawan2 baru, new environment, and whatsoever laa... Itu bila kita dah get ready nak masuk fasa baru. Instead, student who do not already want to enter a new phase, like me akan rasa macam nak lari dalam dunia tu! Mana taknya, so awkward lah kan tetiba berdiri kita sorang2 ditengah orang2 yang tak dikenali. Terasa diri ni kecik dimata mereka! 

Ehemm, semua orang tertanya2 kan... Why I change schools ? Masih ingat lagi... Bila terjumpa teman2 sewaktu zaman sekolah diorang pasti akan tanya benda ni! Huhuhu! Ini jawapannya... After I got the result PMR, aku terfikir.... adakah aku nak teruskan lifestyle sebagaimana yang aku lakukan time Form 1, 2, 3...(time tu aku selalu ponteng kelas, tapi sekolah tak ponteng! Pastu, melepak, enjoy! and macam2 something nonsense yang dibuat!) Thats time, I tried to be matured and think about my future life... Lagipun, time tu parents aku suruh buat keputusan depends on me! Fikir sendiri mana yang terbaik untuk diri. I do pray solat sunat Isthikarah in the hope that HE will help me. Mohon MRSM and SBP tapi tak dapat! Result 6A 2B sapa nak ambil kan? Dan jalan yang terbaik aku pilih SMKPP9(1) and stayed with  my eldest sister.

Aku bukan nak salahkan kawan2 aku, tapi biasa lah kan... Bila dah satu kepala akan ada lah something yang nonsense yang nak dibuat tu! Hehehehe... pernah night fly time kat hostel dulu, sampai terjatuh dan mandi air longkang! wahahaha! Skodeng akak senior dating! Selalu "main berambak" nga pak guard! huhu! Memang gila2 lah time tu. Sampaikan ada lah satu masa tu, kene gantung asrama.. Member2 aku yang lain kene rejects! Padahal aku kepala... Ish3! *Imbas kembali sengih sorang2..Rindu!

(berbalik kepada point utama) When I become a new student.... Pada mulanya, its so awkward! It takes time nak sesuaikan diri dengan new environment. More read about me in the new school Apa2 pun, its an awesome experiences that I never had when I being a budak sekolah... Heeeee! 

Bayangkan, awal2 tahun aku dah dapat get involved dengan macam2 aktiviti sekolah malah dapat anugerah sekali! Waaaa! Indeed, I felt like a dream! First, aku involved kan diri dengan acara sukan tahunan. Percaya atau tidak? Aku ambil 5 acara padang dan trek iaitu lari 100m, 200m, 4x200m, 4x400m, rejam lembing. And  I got 4 emas and 1 perak! Okay, budak baru start naik nama! hehehe... Then, aku dipilih mewakili sekolah untuk peringkat Wilayah Putrajaya. Sedihnya, tak dapat wakil untuk Wilayah Putrajaya. Penat kot!

Then, percaya atau tidak? Sekolah Menengah Kebangsaan Putrajaya Presint 9(1) buat julung2 kalinya menggalakkan hoki bagi perempuan. Dengan kehadiran aku disitu, mereka dilatih. Hewwww! poyo kan? haha! Serius kot! Aku banyak bantu diorang walaupun nak gelak pun ada tengok cara diorang main. (Macam mula2 aku nak pegang kayu hoki dulu laaa...) hehe! Aku kapten hoki and I'm only Form 4 who is join that game! All of them Form 5! Waaa! Okay nama sekolah naik! Hoki perempuan dapat tempat pertama. Lawan 8 buah sekolah! Dan sekolah lain kauh ketinggalan dengan mata yang kami dapat! Waaa...! Seriously, I'm a good player! hahaha! (aku kene tegur kat refree, sebab cara aku main terlalu "profesional". Mana taknya, player pernah wakil negeri lawan dengan player baru nak belaja main.Cemana?)

Pastu, aku get involed kan diri lagi dengan kem Badan Beruniform Peringkat Sekolah kat Taman Wetland. Dan aku mewakili Perstuan Kadet Remaja Sekolah (KRS). Kat sini aku bagi cooperation yang cukup "tinggi" dalam group. Hehehe! iye letteww~ Selalu lewat! Yang tak leh blah. Tido nyenyak dalam khemah sampai orang datang kejutkan! HAHAHA! By the way, ehemm.. believed it or not? Aku dapat ANUGERAH KELAB DAN PERSTUAN (GO) PEREMPUAN TERBAIK! hahaha! Jangan main2 dengan aku! Dapat dua sijil pastu dapat hamper besarrrrr...! hohoho! Anugerah ini untuk 4 orang bagi Kelab dan Persatuan (GO) and (NGO), lelaki dan permpuan. Dalam 4 orang tu, aku sorang je Form 4! Selebihnya Form 5! Wooooo.... Kau ada? hehehehe.. poyo jap!


And then... Percaya atau tidak? Aku orang penting dalam Netball! heww! Tak ada aku tak ada lah defense! hohoho! poyo! poyo! poyo! Biarlah! Dah tak ada orang nak puji aku... Baik aku puji diri sendiri! Okay, sila jeles! 

Apa lagi yep ? hurmm, aku dipilih oleh cikgu Razali (aku baik giler nga cikgu ni) untuk mewakili sekolah dalam pertandingan Ten pin bowling peringkat sekolah2 Wilayah Putrajaya! Oih, mak kau! Mana aku reti maen! haha! Cikgu nihhh! Main pilih je! By the way, Alhamdulillah dalam ranking tu aku dapat tempat 27 daripada 118 bowlers bagi kategori wanita... Dan sekali lagi aku dipilih, mewakili sekolah untuk menghadiri sesi kenalan bagi permainan LAWN BALL.. Pernah dengar? ehem, Its an awesome games dan a bit hard to scores! Nak tahu cemana mainan nya.. Search googles! Malas nak cite! hehehe......

Pertengahan tahun plak, sekali lagi aku dipilih tapi cikgu lain plak yang pilih. Cikgu Rohaida pilih aku  (termasuk 2orang lagi member) mewakili sekolah sekali gus mewakil kontinjen Putrajaya (16orang wakil) dalam menjayakan Karnival Pendidikan Luar di Merbok, Kedah... Karnival ni meliputi pelajar seluruh Malaysia yang terpilih! Gilerrr best weay! Kat sini banyak benda baru aku belajar. Flying fox, paintball, berkayak 3km disepanjang Pantai Merdeka, redah Hutan Payau Bakau, treasure hunt sambil belajar sejarah and belajar buat kuih, jungle trekking, berkawad! Fuhh! There is a lot of funny moment! Wakakakaka! 
Aku memang pelik. Disuruh pakai track shot, aku pakai seluar lain ikut
suka hati aku! hoho! Peduli apa! ni baru Stylo kan...
Sekali lagi aku involveskan diri dalam event iaitu berbasikal bersama PM time Karnival Hari Belia Negara 2009. Percaya atau tidak? Only two ladies student from my school volunteer to joins that event! Haah! Peduli apa aku! Janji diri ni enjoy! Berbasikal merentas dari presint ke presint, dari tasik ke tasik.. oh memang penat! Tapi penat2 itu give me happiness in this life. For your information, sekejap je PM naik basikal... Just demo! Mampoih r PM naik basikal pusing Presint semua tu! 

Selebihnya, aku join majlis formal. Hari wilayah, Pertandingan Pidato Bahasa Melayu peringkat antrabangsa, Pelancaran Malaysia Inovasi.... hurm, apa lagi yep? Lupa! Banyak sangat kot! hehehe....

Best kan life saya? hehehe! agaknya What are do you think about me? Amazing? Awesome? Boring? Hohoho! Anyway, I don't care what other people think about me... Cause I'm just me and that's all I want to be. NO COMPROMISE! hewwww! 


p/s : Ni semua aktviti aku time jadi "new student!" hehehe... All memories are created 2009....




Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

Menantu ma saya "datin"

Photobucket


Selamat bersahur kengkawan! huhu! Sedap nya bersahur... Makan nasi berlaukkan daging goreng (bawa dari kampung!) Umphh! nikmat betul bersahur! Tapi sayang aku muntah! Kosong balik perut... selalu ginih! Anoreksia ke apa ni ? Pregnant ? Takkan lah kottttt.....

Dalam sabar menanti azan subuh berkumandang, entah kenapa tetiba aku teringat pesanan ma untuk abang aku... " Apih, nak cari bini.. Cari lah hok rajin2 buleh ma nok tupe... Jangan cari hok reti jangok jah! Ma tuo doh ni, tok cekak doh! " You know why my mum talked about thats ? Because , there is my sister in-law have lack of attitude. Eh , no! Lazy! Haaaa... Macam tu lah! (mende tah aku merepek!)

Something yang buat aku terkelu, terrrrr apa-apa laa... First day puasa, hurmm! Time pergi hantar adik aku  kat hostel, boleh plak dia nak ikut jugak pergi hantar.. (Papa adam pergi hantar ieyqa) Adam pun tak ikut! Dah la time tu boleh lahh nak masak2 untuk berbuka.. Ishhh! actually time tu aku tak ada kat rumah, sebab keluar dengan sepupu.. Aku keluar pun sebab dah bajet kak ipar aku tu ada boleh la tolong ma aku masak! Tak puas nak berjalan pun tiba2 kakak aku call suruh balik tolong ma! (ma aku call kakak aku terkilan cerita pasal kak ipar aku ni)...

What the heckkkk! aihhh! Sejak dari kahwin sampai sekarang still macam ni! oihh! tak malu dengan mertua ka.. Ma aku pun dah tak tahu nak cakap apa... Aku? buat tak tahu! Sebab aku ni malas nak amek tahu! Dok dengar adik-beradik aku mengata dia je... Pernah hari tu, kak ipar aku ni menangis mengadu tu la, ni laa... Mana taknya memang kena laa dengan kak liey (kak no2) and kak na (kak no3) tuu! Mulut kakak2 aku yang ni... Straight to the point! Tak ada nak kias2 nya... (Okay, malas nak cite)

Yang tak tahannya lah kan.. Lepas makan basuh pinggang dia je! pinggang2 lain kat dalam sink buat tak tahu bea berlambak pun! Nak sapu rumah,? Hurmmm.... Time bab basuh kain, basuh kain dia je.. Kain2 yang berlambak dalam bakul pejam sebelah mata je! Pernah aku basuh kain... Dia masuk je baju2 dalam mesin basuh bea dalam tu sarat nga baju dah pun... Yela, boleh tumpangkan sekali sebab dia tak perlu nak g jemur kain kan... Yang ni lagi lah tak tahu nak kata apa, baju anak2 dia selalu akan ada yang tertinggal! Sehelai dua tu boleh la lagi.. ni tak! Banyak lah jugak! 'Kadang2' tu boleh terima jugak.. Ni tak 'selalu'! Baju sendiri pun dia tinggal! Sampai ma tak tahu nak simpan mana...

Kalau nak diceritakan ni memang banyak sebenarnya.. Aishhhh! kurus dah puasa aku! Konklusinya, my sister in-law ni ibarat Datin goyang kaki atas kerusi je.... Reti men"jangok"kan diri je! Kesian ma aku.. Time abang aku ni balik (adik-beradik lain tak balik), macam ma ni kuli je.. Mana taknya, waktu lunch sibuk2 g jalan! Pastu balik makan!  Amboihhhh! Pastu, rumah2 tu bea berdebu pun! Pejam mata je tengok! Ma dengan kudrat yang ada, jalan pun keknyah2 macam peguin mampu lagi kemas rumah... Tak faham lah aku dengan dia ni! Abang aku pun sorang! Sayang sangat bini! Tak reti nak didik ka? *oh lupa pakai bibik...

Apa-apa pun, Alhamdulillah laa.. aku ? dari kecik lagi dah dididik pegang batang penyapu... dari kecik lagi belajar kemas2 rumah... dari kecik lagi belajar basuh pinggang bea tangan alergik pun. Boleh maen2 lagi dengan sabun! That why la, pantang tengok keadaan bersepah.... Ehemmm! Boleh jadi menantu kesayangan aku ni! hahahahaha! Tapi satu benda je aku tak leh nak g nyaaa... Cooking! failed! hihi.. Kena belajar ni! 

Okay lah, subuh dah nak habis... Solat dulu.....


p/s : hope abang aku yang sorang ni, dapat bini yang rajin... Boleh ma tumpang sekali.. Maknanya, ma duk rileks je laa.... 







Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

DUMMMMM! Kebabommm!

Photobucket


Ahlan Wa sahlan Ya Ramadhan... To my readers... Puasa tak anda hari ni ? hehehe... Saya puasa...! ( hehe.. excited benor! ) Memang excited laa! Ingatkan first time Ramadhan dah kena skip daa... Alhamdulillah tak skip.. Wish I could fast for a full year... InsyaAllah..

Dalam entry ni bukan nak cerita pasal bulan ramadhan apa semua... Saya nak storykan something that made me realize.. But, for a while! heeee... pah ni, buat plak! Maybe! Hahahaha! Bea dok pom! Trauma doh kawe weh! 

accident dekat Batu 2, Wakaf Che Yeh... 19hb Julai 2012...
around 6.00pm.
Can you see that? You can't see?! Innalillah.. tok lamo doh tuu... hohohoho! Teruk tak kereta tu ? Macam biasa je... Kalau teruk mesti orang dalam kereta tuh dah Innalillah dah, kan..? hoho! (  haishhh! mulut xdak insurans ni! )... Elok2 malam tu, ma ayah buat tahlil kat masjid.. Kalau tak boleh buat tahlil sekali! ( haisssh! mulutttt! huhu! *tampor2 mulut sendiri )

The car that I hit... DUMMMMMM! Robeh punggung kereta orang!
Ish! Ish! Ish! 
The moment before.......

"Kak saa, lapar lahh! Tok make gapo nih! Jom lah g make!" my youngest sister told me... I said "Nanti lah, pah ni kito g mc'D drive thru. Make2 atas kereta jah! tok dan nok breti2!".... Time tu kat Tesco.. Alang2 tu sebelum masuk pusat bandar balik, terus pusing kereta g wakaf che yeh... Okay, time ni jalan jem gila nak mati! Plus, baru lepas hujan, jalan basah.... 

Dah sampai jalan Batu 2, bertentangan Ismatek Auto SDN. BHD... Aku berbual dengan adik aku... Pasal baju raya.. Suruh dia calls and tanya my sister-in law... Dia duk belakang.. My sweet member duk sebelah aku.. Elok2 aku terpandang belakang tengok adik aku, pastu pandang depan balik... Tiba2 kereta depan brek! Aku pun brek jugak.. Brek emergency kot! Tapi kereta masih gerak lagi....! ( jalan licin! ) My sis and me screamed at the same time! "Chahhhhhhhhhhhhh!!!!" "Saaaaaaaaaaaaaaa!!!" .... DUMMMM! *bye! Innalillah! ( Rasa macam dunia aku berhenti berputar.. Kelu! ) ... My member senyap tak bersuara pape, jerit pun tak! *tak pasti berapa kelajuan kereta... Rasa macam tak ada lah laju sangat.. Sebab time ni kat traffic light...... hurmmm! 

The moment.............. ;(

Nasib baik kereta kat belakang tak langgar belakang kereta yang aku drive... Kalau tak, teruk lah gamaknya! Sebab kereta belakang pun rapat jugak....Okay,.. Jalan jadi sesak time accident tuuu...  Nak avoid dari buat jalan tu makin sesak, beralih kat tepi jalan... Discuss nga orang empunya kereta yang aku langgar! hooh! Amoi....!

Lepas accident tuu, all of my mind... Blanked! tak tahu nak buat apa.. First aku ingat member aku sorang tuu.. Call, tapi dia tak angkat! Pastu teringat plak cousin aku... Okay, dia sibuk coz rumah dia buat tahlil jugak... At last, terpaksa call ayah... ( takut gilerrr time ni )... I told my dad about that! Okay, ayah cakap... Dah pandai langgar orang, pandai lah settle sendiri !  ( Saat ni jugak ase nak mati! ) Tak tahu nak buat apa daaa...... Nak nangis rasa time ni, tapi tak nangis2 pun! ahahahhahaha! alaaa, rileks la! 



Heheheheheheheh... siap berposing lagi! 

Around 15 minutes passed... My mom called me.. tanya duk kat mana... ( hurmmm, tadi suruh setlekan sendiri, datang jugak! Btway, okay laaa.... Tak adalah beban otak ni nak fikir.. hehe ) Member aku sorang tu yang aku calls... Text dia dulu baru angkat handphone... Hurmm! Datang plak datang tengok je... Tak apa lah.. tolong jugak tuh! tolong tengok! 

Lepas member aku pergi tuu, elok2 tu ayah sampai.. hoho! Time nampak kereta Trooper ayah.. Debor gilerr! Takut tengok mata dio weayyy! Baca ayat kursi, 3 kul, abis ayat aku baca.. Agar diperlembutkan hati ayah.. Alhamdulillah... Sampai je... ehemm! Ayah rileks je! Siap buat lawak lagi! hohoi! Cuma ma je laaa... membebel! *Buat tak tahu je.. hehe

Tunggu lah pomen datang ambil kereta.. Dalam pukul 7.30 malam baru gerak pergi Ibu pejabat polis trafik kota bharu kat Pengkalan Chepa... Buat report apa apa semua tu... Pukul 9.30 lebih jugak settle.. Huhu! Aku kena bayar saman! ( tapi tak tahu berapa, ayah pegang slip tu ) Kesalahan : GAGAL MENGAWAL KENDERAAN MENYEBABKAN KEMALANGAN... 

Kesian ma ayah tak dapat pergi masjid buat majlis tahlil.. I'm so sorry mom , dad! I don't expect even this to happen! 

After that moment.........

Okay, satu kampung tahu aku accident! Huwaaaaaaa! Makcik2 datang rumah tanya khabar siap! ( aih, tak mati lagi lah! hohoho! )... Yang datang tu, ada yang membebel... Ada yang support.. hurmm! Layan je laaa..... Cepat benor berita ni tersebar! ish! ish! ish! tak paham aku....

Sometimes, aku rasa perkara ni tak berlaku pun! Seriously, ayah terrrrlalu rileks! hohoi! Ma pun tak ada bising sangat... Cuma menganjing je laa.. Yelaa kan, selalu aku naik kereta dengan dia.. BerMesej even tengah drive! Dia ayik membebel pasal ni.. Drive keta sambil bersms! Lagi satu, aku drive laju! Okay.... Abang2 aku pun menganjing jugak... Cuma kakak aku yang no 3 tuuu.. Telefon aku, pastu membebel apa ntah.. ( tak tahu dia membebel apa.. coz aku jauhkan handphone dari telinga.. hehehe ) Serabut lah dengar! Kakak2 yang lain diam je... Hurmmmm! 


For your information.... Rasa tak sedap hati tak sedap badan lebih kurang time aku kena langgar tempoh hari! Tapi 'rasa' tu lagi kuat time kena langgar tu lahh, berbanding dengan 'rasa' langgar orang ni.. hoho! Seriously, time aku accident dengan motor.. Malam tu mimpi buruk! Pastu pagi esoknya tak sedap badan rasa macam serba tak kena.. At last, tu lahhh alamatnya! DUMMMMM! Alhamdulillah, I'm still alive..

More or less with what happened this... Tengahari sebelum gerak pergi Kota Bharu.. Time tu, rasa macam bad mood sangat! Rasa tak sedap badan.. Entah lah! tak tahu nak cakap apa.. Memang rasa macam serba tak kena! Dah bunyi DUMMMMMM tuu.... baru rasa rileks! aishhh! tak paham lah akuuu! Memang nak bunyi2 and jadi2 macam tu dulu kot , baru boleh rasa rileks... Ya Allah, minta tolong jauhkan lah... Cukuplah setakat ni... Motor dah rasa, kereta dah rasa... Lepas ni, minta2 dijauhkan semua tu! amin.....

Cukuplah setakat ni membebel.. hehehe! Nak sambung tidur! hehehehe.... Selamat Berpuasa!


p/s : tak ada laaa baju raya nak beli tuuu... dan tak ada laa mcD drive-thru tuuu.... at last, balik makan rumah! Baju raya ? sob3... Bila laa nak g beli... Pakai je laa baju yang mana ada.. hermmmmmmmm





Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

Liga Super Kelantan vs Sarawak 2012

Photobucket


What things I want to " merapu " here ? hewhewhew! Alaaaa, ni ciksaa laa... Ciksaa mana lah yang tak membebel dan merapu entah pape, kan ? huhuhu! That why laa, my friends always called me " sumbak! "... Amboih! amboih! amboihhhhh! suka hati oyak gitu dehhh ? napa kapik nok ?  *muka ketat, gigit2 bibir, mata tajam!  takut ? heeeee...... 

Straight to the point! Hermm, hermm.... Last Saturday ( 14/7/2012 ), we went to the stadium want to see the team of The Red Warriors beraksi... Fuyyyoohh! haha! Tak expect pun sebenarnya nak g stadium Sultan Muhammad IV ni... Time tu, nak g Tumpat je because cousin punya group member nak ambil gambar tokong tu for assignment diorang... Aku? just followed them! hewwww!

At last, tak pergi Tumpat... Pergi servis kereta kat perodua Wakaf Che yeh... Memang pakai lawa2 time tu nak pergi tunggu kereta siap servis pun! huh! Kipas punya pasal! Baru nak "jadi model"... hehehehehe.....

Time nak dapatkan tiket ni... Satu hal, Gom! Bengong! Bangang! ada belake! haaa! geram ni geram.. Ada ke patut member Ekram ( cousin ) cakap dah beli tiket... Lima sekali! Okay, rileks laaa time tuu.. Tiket dah ada... Bajet2 cukup lah semua.. Lebih plak satu, so aku teringat lah kat member aku sorang ni.. Ajak lah dia... At last, petang2 tu boleh plak cakap tiket tak ada dengan dia ( membe Ekram )! Kuang asam betul! Dah la time tu dah sampai bachok... Balik2 tukar baju, pastu drift pergi stadium... Cari tiket! ( debor giler Ekram drive keta time ni! )... Sepupu2 aku yang lain pun ikut sekali! huuu! Diorang tak pernah lagikan masuk stadium.. So, bawa je laa....

Okay, nak cari tempat duduk.. arghhh! Malas nak cerita! Buat sakit hati.. Beli tiket kat Astaka dengan terbuka... alaaaa, lebih kurang sama je!

Hehehehe... tang ni yang best! Boleh tengok player kelantan lalu kot depan mata.... woooo~ lebih kurang sedepa jarak aku dengan diorang... Okay! Teruja!!! hahaha! Tapiiiii, shit! kamera tak bawa! Bajet kamera dah duk dalam bag dah ann... Pastu, kamera Ekram plak tak ada bateri! okay, buat berat bag aku je! Duk harap camera telefon Ayu je nak ambil gambar.. hohoho! Yang lain2 handphone murah!





















For your information, this is the first time I went to the stadium! Before this, watch soccer matches at Stadium Bukit Jalil.. So, awkward lah sikit bila masuk stadium ni... hehehe! Buat malu je.... Nasib baik dengan member aku yang sorang ni je.. wahahaha! boleh la nak control sikit malunya... Peace! *kenyit2 mata!  

Congratulations to TRW! Anda memang TERBAIK! AWESOME! ( Farhan... I labiuuuu! wahahahah! gatai noh! ) Rugi! Rugi! tak leh bergambar dengan Farhan.. hehehe



After the game is over and the trophy presentation is completed, then, shows bunga api! Wooooo! Lawa babe! Lama plak tuh! Walaweh! Ralit tengok time tu! Tapi kesian penyokong yang duk kat scoreboard tu ( dekat dengan bunga api dipasang ) ada yang terkena sisa bunga api.. huuuuuu! Kesian!





PALING TAK BEST! DAN SAKIT MATA TENGOK! Ya Allah, ni ada perang ke rusuhan ke bersih 4.0 ke ? Baso otok duk palo lutut belako! Gom lah! Pakat g hukah lori berebut baju... Astagfirullahallazim....! Taksub sangat lah penyokong kelate ni! Takut kawe, even kawe pun anok kelate! Tak dok lah gini more...





Huh! Dengan sabar taw tunggu nak berebut baju free! At last, blah dari stadium tuu.. Menyampah tengok penyokong kelate gilo taksub! Blah awal2 lagi bagus... Avoid from danger! Beware... hmmmmm..

Lepas blah g stadium tu, enjoy kat Pasar Borong wakaf che Yeh.. wohoho! Macam duk Ipoh plak aku nih! Ma ayah pun tak telefon suruh balik.. hehe.. ni suka ni... Plus, time tu sepupu2 aku ada yang masih sekolah! ahh, lantak laaa! Bila lagi kan ? hehehe... ENJOY!

Okay, kami sesat dalam pasar borong tu! Sebab time tu berhenti beli tudung tuk si Ayu... Then, tengok Ekram and members dia dah tak ada! Byee...! Pusing punya pusing entah jalan mana aku keluar... Kene jalan jauh nak pergi kat kereta.. huwaaaa! 

Lepas tu plak, time on the way nak balik.. Sempat singgah makan.. Lapar wooo! Okay, kedai tu tak sedap! Tapi habis jugak makan... Lapar kannnnn.... huhuhu! 

Hampir pukul 1.30 jugak sampai rumah.. Huihh! pukul 1.30 petang keluar , Pukul 1.30 pagi jugak balik! Ish3! Nasib baik ma tak bising time dia buka pintu.. Dia tanya best tak tengok bola ada lahhh... Hahaha! 


Okay, sudah cukup sudah.. Nak tidur.. Mengantuk! Salamat Malam.....






Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

"kekloh" at SMSM

Photobucket


Salam malam... hehe
Bosan lah! Tak tahu nak buat apa dah ni... Nak tidur.. Baru je bangun tidur..
Alahai, ma lah ni kejut dan paksa pergi ikut makan sekali kat kedai makan.. Sabor je la!
Dah laa tengah sakit gilerr nak mati! 
Women's pain!? Ohhh,,... I hate it damn much! Every month always like this! Sabor je la!
Although, this time feeling like death! Urghhhhhhhh! 

Okay, lets forget about that... hurmmm...This is first time, we are "kekloh" at SMSM ( Sekolah Menengah Sains Machang ) ( Friday, 13/7/12 )... Awkward right? Tak ada kerja g berkelah kat sekolah! huhu! Hey! Ni lah bagus... Melawat anak2, makan sama2, sharing stories.... Mengeratkan lagi silaturrahim! Wahhh! kan? kan? Untunglah, adik aku... dapat jugak merasa moment macam ni.. ( even ni first time )... Duk hostel, ( time weekend tak balik ) family datang melawat bawa bekal, makanan pastu bawak durian lagi! Urmm, jeles jap! Sebab, time aku stay kat hostel... Tak ada sape2 pun family nak datang melawat, bawa bekal bagai tuuu... Tak ada! Ada pun, hantar duit nak g melancong tuu... Pastu, datang ambil dan hantar kat hostel... Thats all! Jeles tengok parents kawan2 datang bawa makanan pastu berkelah... hurmmm~ 

Ikan masak pedas lagi kak masak tu taww! 
Actually, aku yang nak melawat Ieyqa ( adik aku )... Yelaa, baru balik kampung kan.. Dia plak tak balik.. Hurmm, rindu kat adik lah plakkk! hohoho! *gelilah! Okay, nasib baik adik aku ni tak mengada.... Dia just nak makan nasi ikan rebus dan budu.. Asalnya, dia nak makan Nasi ulam cikgu... Amboihhh! buat sendiri pun sama je! ( tapi tak sama pun! Nasi ulam cikgu lagi sedap! hehe )

Sharing stories... Kan best kalau selalu macam ni, kan ? 
From my youngest sister stories... "Ma, nak pindah laa! sokmo kene regging!" Alahaiii, dah banyak kali dah Ieyqa ngadu  kat aku nak pindah sekolah... ( before ni, dia pernah sekolah kat SMKB ) Katanya, sekolah bachok lagi best.. Hurmm, best bakpo tu ? buleh nak buat perangai ka gane? huh! Sekolah je situ! Bukan senang adik nak masuk sekolah asrama penuh! Lagipun, kira okay dah.. adik-beradik kita  mana nak dapat macam adik dapat tuu...Adik sorang je pecah rekod! Fikirlah macam ni... "Orang lain boleh.. Kenapa aku tak boleh ? There is nothing impossible! keep hard and fighting! " I'll be your sides if you need me, adik.... 

Sebelah kiri my beloved mom.. Sebelah kanan Mok yah pokli ( mak sedara)
ikut sama nak jumpa anaknya... Sepupu saya jugak laa

Mana gambar kawan2 Ieyqa ni? huhu! xde plak! Okay, kawan2 Ieyqa pun join sekali time ni...ehemm, ni tak ada kerja neh! Saja nak posing... kononnya, teror laa bab jekoh buah durian.. hahaha! Eh, teror laa.. jekoh buah durian tok berlapik nga kain! hahahhahaha!

See! Kucing pun terliur tengok aku jekoh buah durian.. Ehemm,
kalau lah kucing ni buleh kecek... mesti dia puji gini..
"Fuyyooh! bea betul perempuan ni! teror aih jekoh buah durian!"
HAHAHHAHAHA!

p/s: untung adik ka, ado kak mace kak saa neh! understanding, sporting, open-minded! cehhh...! hahaha! Pastu buleh g drak sokmo dop ? Aritu time outing g ambik pah g jeram linang... Pastu, nx ounting g jalan2 KB....

p/sssssss: Alhamdulillah, mujur g mache time ni tak ada roblock! Roadtax mapuhhhh!





Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

The day I go back to my Hometown

Photobucket


The first time I return to my hometown by car with friends... From Ipoh to Kampung Kubang Golok! Macam mimpi je! haha! 

Actually lah kan, niat nak tumpang kereta ( the car that he called a "kapcai" ) member sebab nak singgah kat Puncak Banjaran Titiwangsa je... Teringin sangat nak lepak situ, ambik gambar,.... huhu! Kalau naik bas mana berhentinya kat situ... Pastu, selalu nya naik bas bila sampai atas bukit tu, mesti aku tertido! At least, dapat tengok tu pun dah kira okay! Tapi nak tengok cemana... Tidur! 

At last, dapat jugak....! hehehe... Here some pictures that were taken....


Kiranya, cuti short sem paling best lah ni... Hahaahaha! Tapi sayangnya, cuaca agak panas time tuuu... Hurmmm,..... Sakit mataku! 

By the way, thanks to "Cap Aye" because sudi tumpangkan kami... Thanks a lot, sebab hantar sampai depan pintu rumah... hoho! Even, dalam hati time tu berdebor... I worried if my mom said anything hurmmmm... Pape je lah kan... First time member lelaki datang rumah... ( eh, pernah...tapi time raya.. Itupun datang ramai2 laki perempuan ).... Alhamdulillah... What I worry about nothing happen... Malah, my mom prasise you... LOL! 
Canyon is always in the grip of him!



p/s : Dear Cap Aye, nak balik kampung nanti.. roger2 lah sini.. Nak tumpangkan tu, tapi mesti berhenti kat Puncak Banjaran Titiwangsa! hohohoho! 





Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

Jus Buah Gelas Besar

Photobucket


Amigos buenas noches... hehe.. Menda entah merepek! Nak belajar spanish language la konon.... haha!  Wehhh, bosan lah kott dan rasa sedikit mengantuk... Tapi, nak jugak updated pasal Jus Buah Gelas Besar ni! hehehehe.... Tak kira! Sebab ni first time kan jumpa Air Buah Gelas Besar macam tu...

Lastly, my hopes had been achieved! Thanks to Shasha sebab sudi teman aku... Kalau tak, entah bila aku nak merasa Jus Buah Gelas Besar yang hangat diperkatakan oleh teman2 ku.. So, nak jugak la merasakannya! hohoi! At last.... hurmmmmm.. nice! 

Mula-mula nak cari kedai makan tu kan, pening sikit.. Sebab diorang cakap dekat medan selera depan UO Greentown Mall.. Dan depan UO tu plak ada dua medan selera.. So, mesti lah confused kan.. Nasib baik Shasha tahu sebab Awin pernah tunjuk kat dia kedai makan tu... Dah sampai medan selera tu, hurmmm... Confuse lagi! Tak tahu yang mana satu kedai.. At last, call member nak kan kepastian.. 

Okay, nama kedai tu.. RESTORAN ALIFFULLAH... Kat tengah2 medan selera tu... Tak ada lah susah sangat nak cari... hohoho! Masa sampai kat kedai tu kan, teragak2 je nak duduk. Pastu tengok lah, orang2 yang tengah makan bersama dengan jus buah dalam gelas macam jag air tuu... Then, barulah dengan confident je duduk! haha! 


Oihhh! Makanan dia murah murah! Banyak! Sedap! Berbaloi lahhh... First time, aku makan nasi goreng USA ditarukkan sekali dengan ubi kentang dan sosej! Dan biasanya, nasi goreng USA letak daging masak apa ntah bersama telur mata.. Yang ni berbeza! Empat sekali! huihhhh! Sedapppppp! Shasha plak, order nasi goreng sotong ( first time aku dengar dan rasa )... Sedap!

Tang air nih haaa... Mak aihh, banyak gilerr...! Okay, tak habis! ( membazir!!! ) Kenyang kottt..... Rasa nak pecah perut! Even aku ni banyak makan, tapi kali ni aku tak boleh habis kan.. Nak habis kan, tapi takut muntah... sob!sob!sob! kesiannya makanan.......





Total untuk semua makanan tadi RM 5.50... Weh! biar betik! Terkejut den time nak bayar tadi... hoho! Nasi RM4.00... Jus Buah Gelas Besar RM 1.50! Okay! lepas ni nak pergi lagi... Nak rasa Jus Pisang plak... Macam best je tengok dia buat tadi.. huhu!

Okay, dakwat dah nak habis.... tak boleh conteng banyak2! huhee..










p/s: Tak sabar nak balik kampung! Esok balik okay! haha!   




Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

Festival Floria 2012

Photobucket



Salam Midnight dan salam rindu to my readers... ( hewwww! agak poyo sikit! )... This evening, I went to FESTIVAL FLORIA at Presint 2, Putrajaya. Actually, I have no desire to go there. Tak ada feeling pun! Not as the year before. Tak boleh kalau tak pergi! But, this year lain plak! Mungkin tema dia kott... "BUNGA KERTAS"...  not interesting right? hehehe... ( amboi, bagi la nama class sikit! ) Eh, nampak macam tak best nama bunga tu.. Okay, the name is bougainvillea... ( susah nak eja! )

For your information, today is the last day this festival. So, tahu2 lah kan... Banyak bunga-bunga yang dah layu, kecut! huhu! Nak tengok pun tak ada feeling! Nasib r, sapa suruh g hari last... ( malas lah nak merepek panjang! )


Pengunjung2 kat festival tadi, agak crowded lah sikit! Nak jalan2 pun susah! Himpit sana, himpit sini... Alahaiii..... Sampai kan nak kereta ( apa nama tak ingat ) tu pun tak boleh naik.. Yela, macam mana nak jalan kan? Orang terlalu ramai... Memang susah la nak gerak... Boleh nak naik, but in the morning only! 


Tengok! Bunga ni pun dah layu....










Tak semua tempat aku pergi tadi... Huuuuu! Nak tu nak pergi... Kalau boleh satu Presint tu aku jalan! Nak buat cemana... Penat gilerr! Penat layan kerenah si comel dua orang tu haa! Alahaaiii, penat jalan lain kira.. Ni penat sebab kene dukung diorang... Mengada kannnn... Rasa nak pok je atas dahi tuu! Lagipun, tak best jugak nak jalan2.. Tak ada sape nak ambil gambar aku.. huhuhu! Anak buah aku yang lain tak nak ikut.. Yang Annisa pergi johor... Yang sorang lagi tuisyen... hurmmm! Layan lah aku budak dua orang ni!




p/s: Amboihhh! Jenjalan je keje! Study lah jugak Lusa ada exam!




Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com
diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd