♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

DUMMMMM! Kebabommm!

Photobucket


Ahlan Wa sahlan Ya Ramadhan... To my readers... Puasa tak anda hari ni ? hehehe... Saya puasa...! ( hehe.. excited benor! ) Memang excited laa! Ingatkan first time Ramadhan dah kena skip daa... Alhamdulillah tak skip.. Wish I could fast for a full year... InsyaAllah..

Dalam entry ni bukan nak cerita pasal bulan ramadhan apa semua... Saya nak storykan something that made me realize.. But, for a while! heeee... pah ni, buat plak! Maybe! Hahahaha! Bea dok pom! Trauma doh kawe weh! 

accident dekat Batu 2, Wakaf Che Yeh... 19hb Julai 2012...
around 6.00pm.
Can you see that? You can't see?! Innalillah.. tok lamo doh tuu... hohohoho! Teruk tak kereta tu ? Macam biasa je... Kalau teruk mesti orang dalam kereta tuh dah Innalillah dah, kan..? hoho! (  haishhh! mulut xdak insurans ni! )... Elok2 malam tu, ma ayah buat tahlil kat masjid.. Kalau tak boleh buat tahlil sekali! ( haisssh! mulutttt! huhu! *tampor2 mulut sendiri )

The car that I hit... DUMMMMMM! Robeh punggung kereta orang!
Ish! Ish! Ish! 
The moment before.......

"Kak saa, lapar lahh! Tok make gapo nih! Jom lah g make!" my youngest sister told me... I said "Nanti lah, pah ni kito g mc'D drive thru. Make2 atas kereta jah! tok dan nok breti2!".... Time tu kat Tesco.. Alang2 tu sebelum masuk pusat bandar balik, terus pusing kereta g wakaf che yeh... Okay, time ni jalan jem gila nak mati! Plus, baru lepas hujan, jalan basah.... 

Dah sampai jalan Batu 2, bertentangan Ismatek Auto SDN. BHD... Aku berbual dengan adik aku... Pasal baju raya.. Suruh dia calls and tanya my sister-in law... Dia duk belakang.. My sweet member duk sebelah aku.. Elok2 aku terpandang belakang tengok adik aku, pastu pandang depan balik... Tiba2 kereta depan brek! Aku pun brek jugak.. Brek emergency kot! Tapi kereta masih gerak lagi....! ( jalan licin! ) My sis and me screamed at the same time! "Chahhhhhhhhhhhhh!!!!" "Saaaaaaaaaaaaaaa!!!" .... DUMMMM! *bye! Innalillah! ( Rasa macam dunia aku berhenti berputar.. Kelu! ) ... My member senyap tak bersuara pape, jerit pun tak! *tak pasti berapa kelajuan kereta... Rasa macam tak ada lah laju sangat.. Sebab time ni kat traffic light...... hurmmm! 

The moment.............. ;(

Nasib baik kereta kat belakang tak langgar belakang kereta yang aku drive... Kalau tak, teruk lah gamaknya! Sebab kereta belakang pun rapat jugak....Okay,.. Jalan jadi sesak time accident tuuu...  Nak avoid dari buat jalan tu makin sesak, beralih kat tepi jalan... Discuss nga orang empunya kereta yang aku langgar! hooh! Amoi....!

Lepas accident tuu, all of my mind... Blanked! tak tahu nak buat apa.. First aku ingat member aku sorang tuu.. Call, tapi dia tak angkat! Pastu teringat plak cousin aku... Okay, dia sibuk coz rumah dia buat tahlil jugak... At last, terpaksa call ayah... ( takut gilerrr time ni )... I told my dad about that! Okay, ayah cakap... Dah pandai langgar orang, pandai lah settle sendiri !  ( Saat ni jugak ase nak mati! ) Tak tahu nak buat apa daaa...... Nak nangis rasa time ni, tapi tak nangis2 pun! ahahahhahaha! alaaa, rileks la! 



Heheheheheheheh... siap berposing lagi! 

Around 15 minutes passed... My mom called me.. tanya duk kat mana... ( hurmmm, tadi suruh setlekan sendiri, datang jugak! Btway, okay laaa.... Tak adalah beban otak ni nak fikir.. hehe ) Member aku sorang tu yang aku calls... Text dia dulu baru angkat handphone... Hurmm! Datang plak datang tengok je... Tak apa lah.. tolong jugak tuh! tolong tengok! 

Lepas member aku pergi tuu, elok2 tu ayah sampai.. hoho! Time nampak kereta Trooper ayah.. Debor gilerr! Takut tengok mata dio weayyy! Baca ayat kursi, 3 kul, abis ayat aku baca.. Agar diperlembutkan hati ayah.. Alhamdulillah... Sampai je... ehemm! Ayah rileks je! Siap buat lawak lagi! hohoi! Cuma ma je laaa... membebel! *Buat tak tahu je.. hehe

Tunggu lah pomen datang ambil kereta.. Dalam pukul 7.30 malam baru gerak pergi Ibu pejabat polis trafik kota bharu kat Pengkalan Chepa... Buat report apa apa semua tu... Pukul 9.30 lebih jugak settle.. Huhu! Aku kena bayar saman! ( tapi tak tahu berapa, ayah pegang slip tu ) Kesalahan : GAGAL MENGAWAL KENDERAAN MENYEBABKAN KEMALANGAN... 

Kesian ma ayah tak dapat pergi masjid buat majlis tahlil.. I'm so sorry mom , dad! I don't expect even this to happen! 

After that moment.........

Okay, satu kampung tahu aku accident! Huwaaaaaaa! Makcik2 datang rumah tanya khabar siap! ( aih, tak mati lagi lah! hohoho! )... Yang datang tu, ada yang membebel... Ada yang support.. hurmm! Layan je laaa..... Cepat benor berita ni tersebar! ish! ish! ish! tak paham aku....

Sometimes, aku rasa perkara ni tak berlaku pun! Seriously, ayah terrrrlalu rileks! hohoi! Ma pun tak ada bising sangat... Cuma menganjing je laa.. Yelaa kan, selalu aku naik kereta dengan dia.. BerMesej even tengah drive! Dia ayik membebel pasal ni.. Drive keta sambil bersms! Lagi satu, aku drive laju! Okay.... Abang2 aku pun menganjing jugak... Cuma kakak aku yang no 3 tuuu.. Telefon aku, pastu membebel apa ntah.. ( tak tahu dia membebel apa.. coz aku jauhkan handphone dari telinga.. hehehe ) Serabut lah dengar! Kakak2 yang lain diam je... Hurmmmm! 


For your information.... Rasa tak sedap hati tak sedap badan lebih kurang time aku kena langgar tempoh hari! Tapi 'rasa' tu lagi kuat time kena langgar tu lahh, berbanding dengan 'rasa' langgar orang ni.. hoho! Seriously, time aku accident dengan motor.. Malam tu mimpi buruk! Pastu pagi esoknya tak sedap badan rasa macam serba tak kena.. At last, tu lahhh alamatnya! DUMMMMM! Alhamdulillah, I'm still alive..

More or less with what happened this... Tengahari sebelum gerak pergi Kota Bharu.. Time tu, rasa macam bad mood sangat! Rasa tak sedap badan.. Entah lah! tak tahu nak cakap apa.. Memang rasa macam serba tak kena! Dah bunyi DUMMMMMM tuu.... baru rasa rileks! aishhh! tak paham lah akuuu! Memang nak bunyi2 and jadi2 macam tu dulu kot , baru boleh rasa rileks... Ya Allah, minta tolong jauhkan lah... Cukuplah setakat ni... Motor dah rasa, kereta dah rasa... Lepas ni, minta2 dijauhkan semua tu! amin.....

Cukuplah setakat ni membebel.. hehehe! Nak sambung tidur! hehehehe.... Selamat Berpuasa!


p/s : tak ada laaa baju raya nak beli tuuu... dan tak ada laa mcD drive-thru tuuu.... at last, balik makan rumah! Baju raya ? sob3... Bila laa nak g beli... Pakai je laa baju yang mana ada.. hermmmmmmmm





Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

0 people pray for me ✿:

diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd