♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

"kekloh" at SMSM

Photobucket


Salam malam... hehe
Bosan lah! Tak tahu nak buat apa dah ni... Nak tidur.. Baru je bangun tidur..
Alahai, ma lah ni kejut dan paksa pergi ikut makan sekali kat kedai makan.. Sabor je la!
Dah laa tengah sakit gilerr nak mati! 
Women's pain!? Ohhh,,... I hate it damn much! Every month always like this! Sabor je la!
Although, this time feeling like death! Urghhhhhhhh! 

Okay, lets forget about that... hurmmm...This is first time, we are "kekloh" at SMSM ( Sekolah Menengah Sains Machang ) ( Friday, 13/7/12 )... Awkward right? Tak ada kerja g berkelah kat sekolah! huhu! Hey! Ni lah bagus... Melawat anak2, makan sama2, sharing stories.... Mengeratkan lagi silaturrahim! Wahhh! kan? kan? Untunglah, adik aku... dapat jugak merasa moment macam ni.. ( even ni first time )... Duk hostel, ( time weekend tak balik ) family datang melawat bawa bekal, makanan pastu bawak durian lagi! Urmm, jeles jap! Sebab, time aku stay kat hostel... Tak ada sape2 pun family nak datang melawat, bawa bekal bagai tuuu... Tak ada! Ada pun, hantar duit nak g melancong tuu... Pastu, datang ambil dan hantar kat hostel... Thats all! Jeles tengok parents kawan2 datang bawa makanan pastu berkelah... hurmmm~ 

Ikan masak pedas lagi kak masak tu taww! 
Actually, aku yang nak melawat Ieyqa ( adik aku )... Yelaa, baru balik kampung kan.. Dia plak tak balik.. Hurmm, rindu kat adik lah plakkk! hohoho! *gelilah! Okay, nasib baik adik aku ni tak mengada.... Dia just nak makan nasi ikan rebus dan budu.. Asalnya, dia nak makan Nasi ulam cikgu... Amboihhh! buat sendiri pun sama je! ( tapi tak sama pun! Nasi ulam cikgu lagi sedap! hehe )

Sharing stories... Kan best kalau selalu macam ni, kan ? 
From my youngest sister stories... "Ma, nak pindah laa! sokmo kene regging!" Alahaiii, dah banyak kali dah Ieyqa ngadu  kat aku nak pindah sekolah... ( before ni, dia pernah sekolah kat SMKB ) Katanya, sekolah bachok lagi best.. Hurmm, best bakpo tu ? buleh nak buat perangai ka gane? huh! Sekolah je situ! Bukan senang adik nak masuk sekolah asrama penuh! Lagipun, kira okay dah.. adik-beradik kita  mana nak dapat macam adik dapat tuu...Adik sorang je pecah rekod! Fikirlah macam ni... "Orang lain boleh.. Kenapa aku tak boleh ? There is nothing impossible! keep hard and fighting! " I'll be your sides if you need me, adik.... 

Sebelah kiri my beloved mom.. Sebelah kanan Mok yah pokli ( mak sedara)
ikut sama nak jumpa anaknya... Sepupu saya jugak laa

Mana gambar kawan2 Ieyqa ni? huhu! xde plak! Okay, kawan2 Ieyqa pun join sekali time ni...ehemm, ni tak ada kerja neh! Saja nak posing... kononnya, teror laa bab jekoh buah durian.. hahaha! Eh, teror laa.. jekoh buah durian tok berlapik nga kain! hahahhahaha!

See! Kucing pun terliur tengok aku jekoh buah durian.. Ehemm,
kalau lah kucing ni buleh kecek... mesti dia puji gini..
"Fuyyooh! bea betul perempuan ni! teror aih jekoh buah durian!"
HAHAHHAHAHA!

p/s: untung adik ka, ado kak mace kak saa neh! understanding, sporting, open-minded! cehhh...! hahaha! Pastu buleh g drak sokmo dop ? Aritu time outing g ambik pah g jeram linang... Pastu, nx ounting g jalan2 KB....

p/sssssss: Alhamdulillah, mujur g mache time ni tak ada roblock! Roadtax mapuhhhh!





Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

0 people pray for me ✿:

diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd