♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

When I become a new student...

Photobucket


Salam petang yang membosankan! ehemm, entah apa nak merepek ni.... Okay, tetiba aku rajin nak tengok gambar2 dulu... and Spontaneously, I thought of memories of the past! When I become a new student.....

Being a new student is not easy like that expected. Yeah! Sometimes kita akan fikir... Boleh dapat kawan2 baru, new environment, and whatsoever laa... Itu bila kita dah get ready nak masuk fasa baru. Instead, student who do not already want to enter a new phase, like me akan rasa macam nak lari dalam dunia tu! Mana taknya, so awkward lah kan tetiba berdiri kita sorang2 ditengah orang2 yang tak dikenali. Terasa diri ni kecik dimata mereka! 

Ehemm, semua orang tertanya2 kan... Why I change schools ? Masih ingat lagi... Bila terjumpa teman2 sewaktu zaman sekolah diorang pasti akan tanya benda ni! Huhuhu! Ini jawapannya... After I got the result PMR, aku terfikir.... adakah aku nak teruskan lifestyle sebagaimana yang aku lakukan time Form 1, 2, 3...(time tu aku selalu ponteng kelas, tapi sekolah tak ponteng! Pastu, melepak, enjoy! and macam2 something nonsense yang dibuat!) Thats time, I tried to be matured and think about my future life... Lagipun, time tu parents aku suruh buat keputusan depends on me! Fikir sendiri mana yang terbaik untuk diri. I do pray solat sunat Isthikarah in the hope that HE will help me. Mohon MRSM and SBP tapi tak dapat! Result 6A 2B sapa nak ambil kan? Dan jalan yang terbaik aku pilih SMKPP9(1) and stayed with  my eldest sister.

Aku bukan nak salahkan kawan2 aku, tapi biasa lah kan... Bila dah satu kepala akan ada lah something yang nonsense yang nak dibuat tu! Hehehehe... pernah night fly time kat hostel dulu, sampai terjatuh dan mandi air longkang! wahahaha! Skodeng akak senior dating! Selalu "main berambak" nga pak guard! huhu! Memang gila2 lah time tu. Sampaikan ada lah satu masa tu, kene gantung asrama.. Member2 aku yang lain kene rejects! Padahal aku kepala... Ish3! *Imbas kembali sengih sorang2..Rindu!

(berbalik kepada point utama) When I become a new student.... Pada mulanya, its so awkward! It takes time nak sesuaikan diri dengan new environment. More read about me in the new school Apa2 pun, its an awesome experiences that I never had when I being a budak sekolah... Heeeee! 

Bayangkan, awal2 tahun aku dah dapat get involved dengan macam2 aktiviti sekolah malah dapat anugerah sekali! Waaaa! Indeed, I felt like a dream! First, aku involved kan diri dengan acara sukan tahunan. Percaya atau tidak? Aku ambil 5 acara padang dan trek iaitu lari 100m, 200m, 4x200m, 4x400m, rejam lembing. And  I got 4 emas and 1 perak! Okay, budak baru start naik nama! hehehe... Then, aku dipilih mewakili sekolah untuk peringkat Wilayah Putrajaya. Sedihnya, tak dapat wakil untuk Wilayah Putrajaya. Penat kot!

Then, percaya atau tidak? Sekolah Menengah Kebangsaan Putrajaya Presint 9(1) buat julung2 kalinya menggalakkan hoki bagi perempuan. Dengan kehadiran aku disitu, mereka dilatih. Hewwww! poyo kan? haha! Serius kot! Aku banyak bantu diorang walaupun nak gelak pun ada tengok cara diorang main. (Macam mula2 aku nak pegang kayu hoki dulu laaa...) hehe! Aku kapten hoki and I'm only Form 4 who is join that game! All of them Form 5! Waaa! Okay nama sekolah naik! Hoki perempuan dapat tempat pertama. Lawan 8 buah sekolah! Dan sekolah lain kauh ketinggalan dengan mata yang kami dapat! Waaa...! Seriously, I'm a good player! hahaha! (aku kene tegur kat refree, sebab cara aku main terlalu "profesional". Mana taknya, player pernah wakil negeri lawan dengan player baru nak belaja main.Cemana?)

Pastu, aku get involed kan diri lagi dengan kem Badan Beruniform Peringkat Sekolah kat Taman Wetland. Dan aku mewakili Perstuan Kadet Remaja Sekolah (KRS). Kat sini aku bagi cooperation yang cukup "tinggi" dalam group. Hehehe! iye letteww~ Selalu lewat! Yang tak leh blah. Tido nyenyak dalam khemah sampai orang datang kejutkan! HAHAHA! By the way, ehemm.. believed it or not? Aku dapat ANUGERAH KELAB DAN PERSTUAN (GO) PEREMPUAN TERBAIK! hahaha! Jangan main2 dengan aku! Dapat dua sijil pastu dapat hamper besarrrrr...! hohoho! Anugerah ini untuk 4 orang bagi Kelab dan Persatuan (GO) and (NGO), lelaki dan permpuan. Dalam 4 orang tu, aku sorang je Form 4! Selebihnya Form 5! Wooooo.... Kau ada? hehehehe.. poyo jap!


And then... Percaya atau tidak? Aku orang penting dalam Netball! heww! Tak ada aku tak ada lah defense! hohoho! poyo! poyo! poyo! Biarlah! Dah tak ada orang nak puji aku... Baik aku puji diri sendiri! Okay, sila jeles! 

Apa lagi yep ? hurmm, aku dipilih oleh cikgu Razali (aku baik giler nga cikgu ni) untuk mewakili sekolah dalam pertandingan Ten pin bowling peringkat sekolah2 Wilayah Putrajaya! Oih, mak kau! Mana aku reti maen! haha! Cikgu nihhh! Main pilih je! By the way, Alhamdulillah dalam ranking tu aku dapat tempat 27 daripada 118 bowlers bagi kategori wanita... Dan sekali lagi aku dipilih, mewakili sekolah untuk menghadiri sesi kenalan bagi permainan LAWN BALL.. Pernah dengar? ehem, Its an awesome games dan a bit hard to scores! Nak tahu cemana mainan nya.. Search googles! Malas nak cite! hehehe......

Pertengahan tahun plak, sekali lagi aku dipilih tapi cikgu lain plak yang pilih. Cikgu Rohaida pilih aku  (termasuk 2orang lagi member) mewakili sekolah sekali gus mewakil kontinjen Putrajaya (16orang wakil) dalam menjayakan Karnival Pendidikan Luar di Merbok, Kedah... Karnival ni meliputi pelajar seluruh Malaysia yang terpilih! Gilerrr best weay! Kat sini banyak benda baru aku belajar. Flying fox, paintball, berkayak 3km disepanjang Pantai Merdeka, redah Hutan Payau Bakau, treasure hunt sambil belajar sejarah and belajar buat kuih, jungle trekking, berkawad! Fuhh! There is a lot of funny moment! Wakakakaka! 
Aku memang pelik. Disuruh pakai track shot, aku pakai seluar lain ikut
suka hati aku! hoho! Peduli apa! ni baru Stylo kan...
Sekali lagi aku involveskan diri dalam event iaitu berbasikal bersama PM time Karnival Hari Belia Negara 2009. Percaya atau tidak? Only two ladies student from my school volunteer to joins that event! Haah! Peduli apa aku! Janji diri ni enjoy! Berbasikal merentas dari presint ke presint, dari tasik ke tasik.. oh memang penat! Tapi penat2 itu give me happiness in this life. For your information, sekejap je PM naik basikal... Just demo! Mampoih r PM naik basikal pusing Presint semua tu! 

Selebihnya, aku join majlis formal. Hari wilayah, Pertandingan Pidato Bahasa Melayu peringkat antrabangsa, Pelancaran Malaysia Inovasi.... hurm, apa lagi yep? Lupa! Banyak sangat kot! hehehe....

Best kan life saya? hehehe! agaknya What are do you think about me? Amazing? Awesome? Boring? Hohoho! Anyway, I don't care what other people think about me... Cause I'm just me and that's all I want to be. NO COMPROMISE! hewwww! 


p/s : Ni semua aktviti aku time jadi "new student!" hehehe... All memories are created 2009....




Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

0 people pray for me ✿:

diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd