♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

Boys Over Flowers

Photobucket


Salam malam. Alhamdulillah, selesai sudah tunaikan solat sunat terawikh dan perut pun kenyang moreh makan martabak ayam + jus nenas + ayam madu... Urkkkk! *FULL! harap2 tak muntah... Hehehe! 

Malam ni entah la aku kena sampuk apa. Jiwang habis! eh, not tonight but today! haha! Seharian layan drama korea " BOYS OVER FLOWERS " dan nama lainnya " BOYS BEFORE FLOWERS "... huhu! (dah tak ada kerja nak buat) Okay, this is not my first time I watched this drama actually. Ermm, ni untuk yang ke berapa yep? haha! tak tahu lah plak! That is because, when I think about my 'love' and feeling lonely. I'll watch it. And I'll replay the certain part dalam drama tu yang amat menyentuh hati. Boleh dikatakan selalu lah layan drama ni. Tak pernah rasa bosan! hehehehe...  And I also watch the video song from this drama on my sony MP4. 

Guys, do you ever watch this drama? Sudah? Belum? Kalau dah tengok apa komen anda? hehe! Sweet kan? ermmm, belum tengok? Okay, lets me story  serba sedikit about this drama. hehe! (rajin lah plak!)  

Ceritanya begini... Lee Min Hoo a.k.a Goo Jun Pyo (hero drama) anak pewaris harta SHINHWA and his other friends  Kim Hyung Jung a.k.a Yoon Ji Hoo, Kim Bum a.k.a So Yi Jung, Kim Joong a.k.a Soo Won Bin. They are F4 group members! 

Jun Pyo is the arrogant guy and always believed that there is nothing that money cannot buy. Until he met Koo Hye Soon a.k.a Geum Jan Di (heroin) who teaches him humitlity. Selepas berlaku gaduh sikit2 between Jan Di and Jun Pyo lama2 Jun Pyo falling love with her. At the same time, Jan Di likes the coolest guy that is Ji Hoo and he is Jan Di's first love. While, Ji Hoo miss his girlfriend yang merupakan seorang model. (Complicated aihh!

After Jun Pyo makes a confess about his relationship with Jan Di. There is some conflicts! Yang mana Presiden SHINHWA a.k.a Jun Pyo's mom tak suka Jan Di sebab Jan Di tidak setaraf. When Jan Di have a problems, Ji Hoo is always present when she needs. That why laa, Jan Di jatuh hati kat Ji Hoo. Selanjutnya, please watch this drama! (sori, kan dah cakap nak cerita sikit je..hehe!)



Okay! Sometimes feels like a fool lah plak kan... Duk sok sek sok sek nangis tengok cerita couple2 cenggini... Setakat cinta ngan pakwe makwe, cowok cewek tak kemananya. Right? I admit it. But, certain part of our life needs to love and be loved. Tak payah nak tipu! Juah di sudut hati anda pasti ada perasaan macam ni. Ego lah cemana pun. Pasti ada! ermm, like me. Ego tinggi nak mampoih! Pandang sebelah mata je benda macam ni. This is silly thing for me laaa.... Tapiiiii, duk layan jugak perasaan tu! hahhaha!

Part yang paling best dalam cerita ni kan.... Time Jun Pyo ignored Jan Di kat shopping complex tuuu. Oh! Tertusuk hati ni! (hok tengok ni plok over. aish!) Pas tu, part yang Jan Di nak naik flight kat airport tuuu.. Jun Pyo nak minta maaf pastu Jan Di wat tak tahu.. At the same time tu jugak, Ji Hoo tumbuk Jun Pyo... Dushh! jatuh longlai... (okay! kua air mata.. ngeee! nangis lagi!)
video
Haaa...the famous song from this drama that you will never feels bored when you hear it. That is "STARLIGHT OF TEARS".... Selalu layan lagu ni. Bukan setakat tune lagu ni je yang best, makna lagu tu! deepest meaning! Nah, siap translate english lagi lagu ni.. hohoho! layannnn!
For your information, this drama is the best romance drama in 2009! This drama won an Asian Television Awards.  Also the actor and actress won an awards! Drama ini mempunyai 25 episodes and bergenre Romance, Comedy. 

Okay, enough for today duk sok sek sok sek! hehehe! Lets study! esok ada test tutorial... Wish me luck guys! Peace yaw! 


p/s : I will waiting for you, oh my Mr. Right! hehehehehe... #gatai noh!

p/s: kena bahan kat housemate hari ni... Jiwangggg! huhu!



Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

0 people pray for me ✿:

diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd