♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

Macam mana perasaan jatuh cinta

Photobucket


Morning! Morning! Morning! Amboihhhh... awal benor bangun hari ni... *bangga jap! hehe Bangga kot! semalam tidur lewat dalam jam 5 pagi gak tidurnya. Then pukul 9 pagi bangun.  Walhal kat Ipoh ni hujan, tidur best ni! Tapi mata plak ni haaa... Dah terjaga tu , all of a sudden, there's something disturbing to me. I think, that is silly things for me laaa... Falling love? What the ****!? 

Then, aku buka laptop dan search something.... 

........Cemana perasaan bila someone jatuh cinta........ 



Sesetengah drpd kita thu cmner rasanya bila jatuh cinta...but masih ada certain 
dari kita yg masih belum dapat bezakan antara ''suka2 jer''@ memg betol2 
''jatuh cinta"... (^_^)

Jadi kali nie...my time tok kongsikan dengan korg serba sikit...ape yg kita alami..dalam sedar..separa sedar..or xsedar terus..haha...
1. Rindu
Dah menjadi lumrah...bila hati mula jatuh cinta...kita rasa rindu jer...
entah tiba2 jer rasa rindu...tiba2 jer terlintas kt kepala pasal 
insan istimewa tue...
walaupun baru jer kenal...kdg2 ngah baca bku nie...
tup3...stop kejap...terkenangkn 
si dia..pastue kn..sambung membaca balik..hehe...

Kalau yg dah memg fallin in luv betol2 tue...sepanjg masa jer 
teringatkan si dia...hehe....
2. Handphone 24hours
Yg paling jelas kelihatan...agak2 ape eh...?? hehe...
yg pasti pabila seseorg tue mula jatuh cinta pd seseorg tue...
tgn die xley duduk diam....
mesti jer rasa mcm der org pksa tok msg si dia kn...kalau xanta msg 
'' salam...nga watper tue..." dalam sehari..hati xsenang....

Kalau xpown seseorg tue akan rasa gelisah...
10 minit sekali akan cari handphone...
tgk sama der new message receive ker x...
kalau dah nmpk icon new message receive plak...hati tue dah mula fikir or mgharapkan sesuatu... ''mintk2 la die yg anta msg'' huhu..... (^_*)
3. Hadiah/Belanja
Emmmm...next plezZZzz...hehe...actually...k
ita ley nmpk kt diri kita sendiri....dlu kita susah nk keluarkn duit utk 
belanja or give something to someone else...
but bila kita dah jatuh cinta nie..kita jadi ''pemurah'' sikit..hehe..

Xcaya!! ?? hehe...see 4 urself k...hehe...bila keluar ngn kwn2...
susah kowt nk keluar duit dr poket..
but bila keluar ngn someone special...senang jer nk bg pape..
nk belanja pape...
asalkan kita ley bg die eppy...tgk wajah die tersenyum... 
(^_^) hehe..tue mknanya kita dah fallin in luv..huhu
4. Jeles
Haaaaa....nie la ''petanda'' yg paling mujarab 
kalau nk thu jatuh cinta ker tidak..
hehe...actually bila kita dah jatuh cinta kt someone..
hati nie cepat rasa jeles...kecik hati...n mudah merajuk.. 
even though org yg die sembg tue juz kwn2 kita jgk...

Kdg2 tue...anta msg kt org len ker...sembg ker..berjumpa ngn org len ker...
kita da rasa jeles dalam diam...gggrrrrr....hihi... (^_^)
5. Penampilan diri
Yang nie jelas kelihatan kontra nya...
kalau dulu nmpk skema and serabai jer...
skunk kita ley rasa kita nie nmpk lebey bergaya..
kalau boley nk nmpk kemas jer tiap2 hr...
xkira tempat masa @ ketika..
kalau boley nk nmpk cantik or hemsem di mata si dia...

Kalau xcaya...korg g tgk cermin kt rumah masing...
then fikir pasal si dia..if korg tersenyum sorg2 tue..
hahaha...betol la tue...b4 nie kalau kita nie seorg yg susah nk senyum...
kali nie 4 sure..sampai kdg2..kwn2 tnya.. 
''nape ko gelak sorg2 nie...xbetol ker..?? " hahaha
6. Berangan-angan
Part nie la paling best....''berangan-angan''....
wahhh...mcm2 la nk imagine...
1. mesti best kn if boy/girl tue truly cinta 
kt aku mcm aku cinta kt die...hehe..
2.agak2 la kn...die nk keluar ngn aku x 
if aku ajak die keluar jalan2 ker..makan2 ker..
3. cmner eh...nk face to face ngn die esok..
segan la plak..die bukan kenal aku sgt...
7. Malu
Of course malu...sape xmalu angkt tgn..?? 
hehe..mula2 perkenalan mesti la malu2...
kalau kita dah jatuh cinta..satu perasaan akan hadir...
kdg2 ..malu xkena tempt..dlu ok jer...
tp skrg rasa mcm nk jumpa tue..mcm der something block...
Kalau terserempak lg la...
blushing xtentu pasal....
sampai kdg2 tue guna org tgh nk ckp...haha...
8. Dating/Pertemuan
Setiap org impikan utk bersama 
insan tersyg walaupun seketika kn.. (^_*)
 selalu nya bila kita fallin in luv nie..
kita mudah menerima ajakkan insan yg kita jatuh hati...
cz tue la moment yg paling bermakna n paling sweet sekali ..
cuba org len ajak...of course bg alasan mcm2..
der keje la...der assignment la...kenderaan xdak la..hehe..
Cuba insan tercinta yg ajak keluar kn...
siap teruja lg...nk pkai bju ape...
semua siap tersedia la senang citer...
tunggu nk g amek or dijemput jer....
9. Future
Bila dah ada perasaan jatuh cinta nie...
of course kita harap org yg kita cintai 
ada sentiasa di samping kita xkira masa...
sama ada suka mahupun duka....
kita plak mula akan fikir masa depan...
mcm2 perancangn ada...for short term or for long term..

Lagi satu...if kita dah mencintai seseorg...
semuanya nmpk perfect....pd mata kasar...n hati....
si dia merupakan pilihan yg terbaik 
dan xsesekali salah pemilihan kita kn...
kalau tgk org len tue..kira mcm pandang sebelah mata jer..
cz kita dah menjumpai someone yg betol2 ley kita cintai..hehe (^_*)

Mengikut petua dr pengalaman...cikgu asyraf pown penah ckp... '
'layan jer hormon tue''....
memang natural utk kita jatuh cinta..cuma jaga batas2 pergaulan...
yg pasti perkahwinan merupakan jalan dan langkah terbaik dalam kehidupan... sekian..


Credited to : asyraf

Hahahha! serius nampak macam kelakar kan ? LOL! Speechless.... 







Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

A stains I want to erase

Photobucket


Salam petang buat semua bloggers , stalkers dan siapa2 yang terbaca blog ciksaa yang kiut miut macam tuan  punya tanah ni dan selamat beriadah. huhu! *gedik pulak! Ermm, terasa awkward sekejap bila nak taip satu ayat nak buat entry baru. Al- maklum laaa, sudah lama menyepikan diri kerana faktor-faktor yang tak dapat dielakkan iaitu kemalasan menguasai diri. hehehe!

Okay, there is something I want to story here. Something yang makes my heart touched. ouchh! Nak tahu, tengah syok2 likes status orang dekat news feed. Timbul lah satu tagline blog empunya seorang kawan aku suatu ketika dahulu. Then, aku click dan baca semua post entry dia sampai lah aku terjumpa entry ni......
Hurmmm... speechless kejap! Imbas semula apa yang terjadi suatu masa dulu...... Dan mencari kesalahan diri.. hurmmm........


RECALL BACK!

21 MARCH 2012 (not really sure about the date) The things truth that I told her.... 

"Wan, aku rasa aku nak confess something buat ko. Mungkin something ni akan buat ko sakit hati. Yeah! I admit it! Aku bukan kawan sebaik-baik kawan. Aku tahu aku memang hipokrit dalam berkawan ni. Something ni, ermmm... Boleh tak kalau ko berhenti sandiwara ko? ko fahamkan?"

Okay, lebih kurang macam tu laa ayat aku. Start dari situ, kami bercakap baik2 sampai lah satu tahap tu... Dia macam tak boleh terima. Macam2 laaa... Then, kak Na tetiba calls dan marah tanya apa dah jadi. LOL! hah? memang terkedu seketika. Dah ni kenapa? Oooo.. kau cerita kat mak kau, pastu tak pasal2 kak Na terlibat sekali dan aku plak kena marah sebab buat hal. OMG! 

Huh! Pada asalnya, kak Na marah aku... Apa aku dah buat kat anak aunty tu sampai nangis2... Ahh! aku back up r diri aku balik! Bengang doe! Dah kenapa? kak Na pun satu... takkan tak faham2 lagi masalah diorang tuuu! aishh! 

Okay, aku buat macam tu bukan nak cari gaduh. Serius tak ada niat nak buat macam tu! I don't like for fight with the people around me. Jika ada something yang tak puas hati, aku just take it easy dan pandang sebelah mata serta buat tak tahu! Itu aku! Maybe my way a bit rough. Hurmm, lebih baik aku confess daripada aku duk mengata pasal kau. Ternyata sekali kau tak boleh terima. 

Actually, sudah lama aku simpan dalam hati dan pejam sebelah mata pastu dengar masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Hurm, aku ingat boleh je buat tak tahu and in hope you can changes also stops your "daydreaming"... Ternyata sekali aku tak boleh! At last, aku luahkan juga! 

Dan tak sangka begini berakhirnya sebuah ikatan persahabatan yang kita cipta. Semoga kau bahagia dengan hidup kau dan berjaya mengecapi impian yang duk kau ingin2 kan. May Allah bless you and thanks for wished my birthday. GOOD LUCK! 


p/s : why did I do like that...? You will find the answer if you "rajin" read my previous entry. Aku kah yang bersalah....? hurm, Just forget about that! Don't blame yourself. You are right ciksaa! =)





Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

Bila diri ini ingin didampingi

Photobucket


Ohhh..! hari ni, amatlah membosankan! Serius! bosan! bosan! bosan! bosan gila tahap gabang seyh! arghhhh! tension! I'm alone in Ipoh.. Waaaa! housemate semua tak ada. Tinggal lah diri ini sensorang. woo woo woo

By the way, best jugak macam ni! hehehe... Rileks! Tenang.... 

Ehemm, rasa macam nak tergelak lah! haha! Sungguh tak ku sangka. Diri ini ramai peminat. Woooo! *mendabik dada! Okay, bukan aku nak perasan dan bukan aku nak jual mahal tapi memang harga nak mahal tak boleh tawar-menawar. So biarlah begini.... (ehh, apa aku merepek ni!)  hehehe.... Actually, hari ni aku rasa macam tersempit dalam jiwa sendiri. Tak tahu apa nak buat.

Hari ni, ada laa 3,4 orang laki-laki yang ingin 'mendampingi'ku (mendampingi? laen macam! haha! lantak ahh!)... Sorang tu ajak pergi tengok wayang. Sorang tu ajak keluar dan sambil tu boleh saling kenal mengenal dengan lebih dalam. Al-maklum laa, kami baru kenal dan dia merupakan kawan kepada kawan aku. Pastu, sorang lagi ajak keluar lepak kedai mamak tengok bola. Dan, sorang lagi... tak habis2 duk menelefon aku pastu duk text mesej entah apa2 bajet nak mati daa gitu. Alahaiii~ tension! tension!

At last, semuanya aku tolak dan buat tak tahu. Oh, kejam nya aku! Eh, bukan apa. I have a reason why I reject their 'offer'. Okay, first. Encik Is (not truly name)  ajak aku tengok wayang? Mak aihh... segan la oiih! Aku kenal dia pun time sama2 terlibat dengan satu program tu. Dan dalam program tu pun. Langsung tak pernah diri ni bersua muka apatah lagi berbual-bual. Inikan pulak, tetiba dia offer tengok wayang bersama. Oh tidakkkkk!!! For your information, aku TAK PERNAH tengok wayang berdua laki perempuan. Serius! Kalau ada pun, ramai2. So, standard lah kan. Aku bukan cop dia "haaa haa". Aku tahu dia merupakan lelaki yang baik dan bertanggungjawab. Apa-apa pun, maaf yerrr.... Tapi seronok la berIM dengan awak! hahaha! Sempoiii......

Second. Encik...... (encik apa aku nak panggil ni.. hoho!) haaa... Encik Satria? Hurmmm, aku kenal dia pun dalam laman sosial twitter. Dia follow aku dan selalu tegur aku kat twitter. Dia merupakan kawan kepada classmate aku yang duk Ipoh ni haa. Hampir 2 bulan jugak kot kenal. Weh! weh! weh! Hensem kot dia. Smart giler! tinggi, putih, ada kete. Oih! sape tak nak ni...?  Rezeki kot rezeki! haha! Biar lah dok pom. Ku akui dia memang hensem. Tapi tak tahu la realiti macam mana plak kan. Selalunya gambar dengan kat luar, lain! Kadang-kadang gambar tu fake! Please jangan terpedaya! hohoho! Okay, tadi pun dia ajak aku keluar jugak. Bukan sekali ni je di ajaknya aku keluar dengan dia. Banyak kali jugak laa.... Dan macam biasa, asal terkeluar je topik macam nak date2 ni. Terus tukar topik! Hehehehe.. aku pun satu, tak nak! tak nak! Layan jugakkkk..... huhu! Tak apa, teman suka2 dalam dunia maya aje. Why aku tolak? Dia terlalu hensem! haha! segan laaa weh! Okay, memandangkan dia tu orang Ipoh, mesti punya ramai member kan? So, aku tak nak laa bila kenal dia kat luar ni pastu mesti ada member2 dia akan kenal aku kan? Nanti aku keluar kemana2 susah pulak! Aku ni jenis suka pergi tempat orang tak kenal aku. Sebab aku rasa bebas nak buat apa sahaja! Orang tak kenal kita kan, mesti diorang tak ambil peduli hal kita. So, elakkan! Kalau tak nak aktiviti sosial aku ni terganggu. hoho! 

Third,.. My classmate ajak keluar melepak dan tengok bola. Memandangkan aku ni jenis layan bola jugak, so diajak nya lah aku. hoho! Aku rasa lah kan, dalam 58 orang girl students dalam batch aku ni, aku sorang je yang suka bersengkang mata layan bola! wahahaha! Apa nak jadi entah aku ni. Hurm, tadi time tengah syok bershopping kat tesco, tetiba Izzat text ajak keluar. Mula2, nak je aku join. Yelaa, aritu pun aku cancel  nak join tengok bola daa... Tapi bila tanya dengan sape lagi, dia cakap sorang. Okay! aku nak tidur! huhu! Kalau ramai2 okay jugak. Baru syok 'berperang mulut'. Gamat lah suasana jadinya. Baru best! Kalau aku dangan Izzat berdua? Nak bual apa? bosan! *Pernah tengok bola berdua... eh, bukan berdua. Oleh sebab sampai awal sebelum yang lain2 sampai.. Jadi lah berdua! hoho! Izzat, sorry. Hurm, aku rasa ni kali ketiga aku tolak. Eh, kejamnya aku! kawan sekelas je pun! aishh! tak ape, chelsea menang malam ni! hehehe...

Haaaaa.... Yang ni paling aku tension sekali! Serius aku tak faham dengan mamat sorang ni. Adess! (tu laa, gatal sangat dok layan dulu)...  Myraa lah ni punya pasal! hoho! Aku pun satu, bagi izin kat myraa bagi je nombor telefon aku ni kat Mr. Beard tu. haaa, sape salah sape? erm, Mamat ni bestfriend Myraa kot. Tinggal sekampung plak tuuu...... Aku ada dengar cerita2 dari myraa pasal dia ni, perkara yang paling aku tak suka dengar dan kurang enak didengar. Dia ni duk mengharapkan aku, pastu kat bbm tu ada dia letak nya gambar aku. Gambar aku? Dia download kott.. entah kat mana dia ambil. Oohhh, matiiiii! Dia ni selalu telefon aku. Dulu selalu jugak bergayut dengan dia. Banyak plak kredit dia call aku.. hurmm, time bergayut dulu. Dia banyak cerita2 pasal hidup dia. Ahhh, stress nya! Tak faham betul aku. Mudah plak dia ni cerita2 pasal peribadi dia bagai. Kenal pun tak sampai sebulan. Biar betul dia ni. Pastu pulak, cerita2 dia tu banyak melerettttttt....  Mengantuk aku dengar. Dan maghrib tadi aku terima text dari dia... katanya begini

  "Sory gngu awk. lme xkecek dgn awk. mne tau lpas nie xleh dgr suara awk dh. k, salam"

aku tak tahu apa yg dia nak nga aku ni.... alahaaiiii...  6 missed call dia ptg tadi... huhu! Semuanya tak berjawab! dan mesej pom tak berbalas! Ahhh lantak ah..... Kejam kan aku ? 

Ohhh, awak, awak, awak, awak, awak..... Maafkan saya! Saya memang kejammmm! 


p/s: Aku tak tahu apa yang aku nak sebenarnya... Aku bukan memilih, aku bukan demand nak yang kaya2, aku bukan pandang rupa,  tapi aku nak something yang buat aku senang dan happy bila bersama. Apa orang selalu dok kata tu.... Haaaa! "Ada chemistry" macam tuuu.. baru iye~ 





Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com
diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd