♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

Macam mana perasaan jatuh cinta

Photobucket


Morning! Morning! Morning! Amboihhhh... awal benor bangun hari ni... *bangga jap! hehe Bangga kot! semalam tidur lewat dalam jam 5 pagi gak tidurnya. Then pukul 9 pagi bangun.  Walhal kat Ipoh ni hujan, tidur best ni! Tapi mata plak ni haaa... Dah terjaga tu , all of a sudden, there's something disturbing to me. I think, that is silly things for me laaa... Falling love? What the ****!? 

Then, aku buka laptop dan search something.... 

........Cemana perasaan bila someone jatuh cinta........ 



Sesetengah drpd kita thu cmner rasanya bila jatuh cinta...but masih ada certain 
dari kita yg masih belum dapat bezakan antara ''suka2 jer''@ memg betol2 
''jatuh cinta"... (^_^)

Jadi kali nie...my time tok kongsikan dengan korg serba sikit...ape yg kita alami..dalam sedar..separa sedar..or xsedar terus..haha...
1. Rindu
Dah menjadi lumrah...bila hati mula jatuh cinta...kita rasa rindu jer...
entah tiba2 jer rasa rindu...tiba2 jer terlintas kt kepala pasal 
insan istimewa tue...
walaupun baru jer kenal...kdg2 ngah baca bku nie...
tup3...stop kejap...terkenangkn 
si dia..pastue kn..sambung membaca balik..hehe...

Kalau yg dah memg fallin in luv betol2 tue...sepanjg masa jer 
teringatkan si dia...hehe....
2. Handphone 24hours
Yg paling jelas kelihatan...agak2 ape eh...?? hehe...
yg pasti pabila seseorg tue mula jatuh cinta pd seseorg tue...
tgn die xley duduk diam....
mesti jer rasa mcm der org pksa tok msg si dia kn...kalau xanta msg 
'' salam...nga watper tue..." dalam sehari..hati xsenang....

Kalau xpown seseorg tue akan rasa gelisah...
10 minit sekali akan cari handphone...
tgk sama der new message receive ker x...
kalau dah nmpk icon new message receive plak...hati tue dah mula fikir or mgharapkan sesuatu... ''mintk2 la die yg anta msg'' huhu..... (^_*)
3. Hadiah/Belanja
Emmmm...next plezZZzz...hehe...actually...k
ita ley nmpk kt diri kita sendiri....dlu kita susah nk keluarkn duit utk 
belanja or give something to someone else...
but bila kita dah jatuh cinta nie..kita jadi ''pemurah'' sikit..hehe..

Xcaya!! ?? hehe...see 4 urself k...hehe...bila keluar ngn kwn2...
susah kowt nk keluar duit dr poket..
but bila keluar ngn someone special...senang jer nk bg pape..
nk belanja pape...
asalkan kita ley bg die eppy...tgk wajah die tersenyum... 
(^_^) hehe..tue mknanya kita dah fallin in luv..huhu
4. Jeles
Haaaaa....nie la ''petanda'' yg paling mujarab 
kalau nk thu jatuh cinta ker tidak..
hehe...actually bila kita dah jatuh cinta kt someone..
hati nie cepat rasa jeles...kecik hati...n mudah merajuk.. 
even though org yg die sembg tue juz kwn2 kita jgk...

Kdg2 tue...anta msg kt org len ker...sembg ker..berjumpa ngn org len ker...
kita da rasa jeles dalam diam...gggrrrrr....hihi... (^_^)
5. Penampilan diri
Yang nie jelas kelihatan kontra nya...
kalau dulu nmpk skema and serabai jer...
skunk kita ley rasa kita nie nmpk lebey bergaya..
kalau boley nk nmpk kemas jer tiap2 hr...
xkira tempat masa @ ketika..
kalau boley nk nmpk cantik or hemsem di mata si dia...

Kalau xcaya...korg g tgk cermin kt rumah masing...
then fikir pasal si dia..if korg tersenyum sorg2 tue..
hahaha...betol la tue...b4 nie kalau kita nie seorg yg susah nk senyum...
kali nie 4 sure..sampai kdg2..kwn2 tnya.. 
''nape ko gelak sorg2 nie...xbetol ker..?? " hahaha
6. Berangan-angan
Part nie la paling best....''berangan-angan''....
wahhh...mcm2 la nk imagine...
1. mesti best kn if boy/girl tue truly cinta 
kt aku mcm aku cinta kt die...hehe..
2.agak2 la kn...die nk keluar ngn aku x 
if aku ajak die keluar jalan2 ker..makan2 ker..
3. cmner eh...nk face to face ngn die esok..
segan la plak..die bukan kenal aku sgt...
7. Malu
Of course malu...sape xmalu angkt tgn..?? 
hehe..mula2 perkenalan mesti la malu2...
kalau kita dah jatuh cinta..satu perasaan akan hadir...
kdg2 ..malu xkena tempt..dlu ok jer...
tp skrg rasa mcm nk jumpa tue..mcm der something block...
Kalau terserempak lg la...
blushing xtentu pasal....
sampai kdg2 tue guna org tgh nk ckp...haha...
8. Dating/Pertemuan
Setiap org impikan utk bersama 
insan tersyg walaupun seketika kn.. (^_*)
 selalu nya bila kita fallin in luv nie..
kita mudah menerima ajakkan insan yg kita jatuh hati...
cz tue la moment yg paling bermakna n paling sweet sekali ..
cuba org len ajak...of course bg alasan mcm2..
der keje la...der assignment la...kenderaan xdak la..hehe..
Cuba insan tercinta yg ajak keluar kn...
siap teruja lg...nk pkai bju ape...
semua siap tersedia la senang citer...
tunggu nk g amek or dijemput jer....
9. Future
Bila dah ada perasaan jatuh cinta nie...
of course kita harap org yg kita cintai 
ada sentiasa di samping kita xkira masa...
sama ada suka mahupun duka....
kita plak mula akan fikir masa depan...
mcm2 perancangn ada...for short term or for long term..

Lagi satu...if kita dah mencintai seseorg...
semuanya nmpk perfect....pd mata kasar...n hati....
si dia merupakan pilihan yg terbaik 
dan xsesekali salah pemilihan kita kn...
kalau tgk org len tue..kira mcm pandang sebelah mata jer..
cz kita dah menjumpai someone yg betol2 ley kita cintai..hehe (^_*)

Mengikut petua dr pengalaman...cikgu asyraf pown penah ckp... '
'layan jer hormon tue''....
memang natural utk kita jatuh cinta..cuma jaga batas2 pergaulan...
yg pasti perkahwinan merupakan jalan dan langkah terbaik dalam kehidupan... sekian..


Credited to : asyraf

Hahahha! serius nampak macam kelakar kan ? LOL! Speechless.... 







Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

2 people pray for me ✿:

salman99 said...

Dengan cap aye ke niii.:3

cik saa said...

@salman99

HAHAHAHA! kalau tak menyibuk boleh tak ?

diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd