♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

Mungkin ini kesudahan

Photobucket


Assalamualaikum ku hulurkan dan Salam sejahtera ku ucapkan. Apa khabar semua? Ciksaa doakan yang korang sihat sihat walafiat hendakNya. AMIN (ayat bajet retis lah pulak -,-)  By the way, dah bersawang dah laman blog ciksaa nih.(Sapu sapu dan lap sikit!) Nak buat acano, ciksaa tak ada mood nak mengarang. Terlalu banyak kerja yang nak dibuat. eh? Banyak kerja? Koya je. Padahal hari hari duk melepak tak kira duk kat mana lah. huhuhu! 

Okay, straight to the point lah! Entri kali ni tak lain tak bukan kalau tak pasal hati dan perasaan. Hehehe. Yela, kat sini jelah tempat aku releases any problem that disturb my mind.

Korang korang pernah tak, bila kenal someone tu mula mula kemain payah nak kenal. Pastu bila dah kenal apa tu semua then break up atau diam sepi gitu. Pernah tak? Pernah tak? Apa agaknya korang buat ? 

I always think about this! Do all of you do like what me do? Do all of you feel like what me feel? Adehhh, susahnya bermain dengan perasaan ni kan? Lagi lagi orang macam aku ni. Mudah sangat terasa kat hati ni. Tak kiralah rasa perasaan macam mana pun. Wajib terasa! Benciiiiiiii !

That's why laaa, aku malas sangat nak kenal dengan manusia yang bernama lelaki ni. Ye, aku mengaku. Sometimes, I easily fell in love with a man at first sight. Arghh! I hate this feeling. I hate it! I hate it! I hate it damn much! I feel like a stupid lady. Stupido! 

Menyesal lah pulak kenal dengan dia ni. Dulu kemain aku buat tak layan. Memang tak layan! Dek kerana bosan tu lah aku slow slow sweet talkie dengan dia. Layan dia. Macam yang aku cerita dalam entri lepas. Keluar dengan kawan kawan dia, lepak tu semua. Once aku mula start jatuh hati tu, tiba tiba macam semua berubah! Aku tak tahu siapa yang nak disalahkan. Eh, kenapa aku nak salahkan orang lain? Patutnya aku kene cermin diri sendiri. Tapi salah satu sebabnya, munculnya salah sorang housemate aku ni antara aku, dia dan kawan kawan dia. Kenapa?

Sebab ada kawan dia tu, nak kenal dengan housemate aku sorang ni. So, kerana kawan, aku kenalkan. Percaya tak, first time kawan dia dengan housemate aku jumpa. Perghhh! Gila! macam dah kenal setahun. Hurm mungkin housemate aku ni pandai bersosial. Pandai amik hati. Dan start dari situ aku mula rasa jauh hati. Dia pun mesra dengan housemate aku. Aku? hmmmm.... 

Until diorang kenal tu, slow slow relation aku dengan dia makin sepi. Ya, sepi. Mungkin ini kesudahannya....... But, why do I have to feel like a person lost her husband? Why? Whereas, our relationship there is no such thing. Only just as a friend. HAHAHA! bodoh nya aku! gila sensorang! 

Betul lah bak kata orang. sesaat untuk kenal, seminit untuk dating, sejam untuk berpisah, selama lamanya ambik masa nak melupakan, 

Ya Allah Yang Maha Pengasih Maha Penyayang. Aku mohon padamu, tutupkan hati ku supaya tidak terjebak dengan cinta palsu dan dusta manusia yang bukan ajnabiku. Aku bermohon padaMU. Jagalah hatiku supaya tidak dinodai lagi. Aku serik Ya Allah. Aku penat , Aku lelah menanggung pedihnya perasaan itu bila dilukai. Aku tidak mahu berperasaan sebegini. Selawat ke atas Rasulullah dan keluarga baginda. Amin ya robbal alamin. 


*Bahagianya housemate aku yang sorang tu sekarang ni... Seolah olah diri ini diketepikan.....

Oh tuhan hapuskanlah rasa cintaku. Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia............. =3


Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

0 people pray for me ✿:

diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd