♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

A great birthday surprises ever

Photobucket


Before I starts story about my prank birthday, I want to says "Thanks a lot" to peoples that wished birthday to me. And, to dia dia dia dia dia dia dia dan dia yang terlibat buat prank birthday tu. Harharhar !  
p/s : Poyo macam retis je! hihi 

Okay. Lets straight to the point. Ehemm, benarlah kata pujangga "Allah turunkan hujan, rupa-rupanya ada pelangi yang indah selepas itu" . YES! thats true. Last week, Allah menduga perasaanku. Membuatkan kurasa kerdil didunia ni malah rasa macam dipermainkan bila mereka berahsia denganku. Now I can smilesssss. Smiles as I can ehh sampai bibir ni melebar tahap maksimum. hahaha. Dalam tawa ada tangis. Bukan tangis duka okay! Tangis GEMBIRA , TERHARU . 

First of all, pandai yerrr baby a.k.a Shahril ajak makan la apa laa. Syukri member dia pun follows sekali. Rupa-rupanya dia dah berpakat dengan my housemates! Ayyyooo... Pandai ahh , tipu itu tipu ini. Haa ini makan dia ! 
Bila kejar tak dapat. Pastu lari masuk dalam kete then kunci. Okay! Haaa.
Ini makan dia! hahaha habis kotor cermin kete kene sapu dengan telur+tepung.

Its a great moment for my birthday. Kene tipu, kene simbah dengan air sejuk ngan housemates, kene baling telur dengan tepung dari members fairpark. Kene kejar dengan anjing time kejar baby sebab nak balas dendam kat dia. Surprised cheese cake ahaa. Pastu mereka masak itu masak ini. wah wah wah . Betul betul party laa. Kalahkan birthday budak! hhahhaha but I really love it guys! Thanks a lot! 

Sobs sobs sobs . Finally, for the first time birthday aku dicemari dengan tepung dan telur. Air sejuk tu boleh terima lagi . HAHAHAHA ! By the way, thank you very much geng fairpark Fana, Jat, Aaisyah, Nad baling tepung dengan telur tu. Hmm  its okay ! Bila hari aku siap lah korang! haha. 

My beloved housemates
My housemates. Yana dan wawa turut serta. 
The guys that make a pranks my birthday. 
Thanks for this guys! Hahaha looks creative.  I love it. 
I'm crying ? Lol. haha
The guys yang bawa birthday girl 'lari' dengan baby putih tu ahahahaa
Syukri and Baby

TERIMA KASIH SETULUS DARI HATI INI KERANA MEMBAHAGIAKAN HARI ULANGTAHUNKU YANG KE-20. (29 March 2013)




Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

No more hard feeling...

Photobucket


Hahahahahaha! gelak untuk diri sendiri! HAHAHAHA! (gelak guling guling. Ketuk ketuk kepala. Tampar tampar pipi. Hentak hentak kaki. Bullshit semua! Bodoh! Bangang!) Kenapa lah aku bodoh sangat! Sejarah berulang tetapi in different version. Hadusss! 

Tak tahu nak mula cerita dari mana. Sudahlah janggal rasa nak menaip. Mana taknya, jarang sangat guna lappy sejak pakai smartphone. Puii la! haha

First. Kenapa aku ulang semula kesilapan aku yang dulu? Kesilapan menyayangi orang yang tak layak untuk disayangi. Kenapa haa kenapa? *Bodoh laa semua ni!* Pulaknya, gila apa aku sacrificed untuk dia. Celebrated birthday dia yang paling kelakar aku buat. Beli hadiah. Teman dan bawa dia ke hospital waktu dia demam. Pastu sanggup beratur panjang nak ambik ubat untuk dia. Ahhhh! Banyak lagi moment yang memang aku tak nak ceritakan kat sini! Kerana sayang seribu kali sayang aku sanggup buat apa sahaja. HAHAHAHA!

Second. Selalu perasan sensorang dengan kata lain gilo sore. Kenapa aku bodoh sangat. Aku tak sedar ke yang dia sememangnya sweet talker gitu. Kasanova. Tak nampak ke bodoh!? Meksaa! Kau tak nampak ke semua tu? Sesungguhnya kau memang gila lah meksa! You are loser! Loser kau tahu loser! Manakan selama ini aku okay je bila faces dengan lelaki sweet talker. Malah aku ikut je rentak diorang but there are no hard feeling. Tapi kali ni kenapa? Kenapa aku boleh jatuh hati dengan senang gitu? Kenapa? Arghh! ternyata cinta itu sememangnya buta! 

Third. Why la aku tak dapat tangkap dengan apa yang sedang berlaku haa? Walhal, hint ada didepan mata. Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Bongoknya aku! Bodoh sangat! Kalau tak kerana semalam aku keluar dengan Bismie ni. Sampai mati aku takkan tahu! Hiduplah aku dengan dunia khayalan yang aku cipta sendiri. Dunia yang paling bodoh aku cipta! harharhar! Dengan satu persoalan yang aku utarakan kat Bismie. One by one the problem that they hide from me. I'm already know. Itupun aku paksa!!! Huh! Dek kerana terlalu jaga perasaan aku. Korang sanggup hide semua tu dari aku? Tapi sampai bila weayy? Sampai bila? Tahu tak better tahu dari awal berbanding aku tahu dikemudian hari. Jika dari awal aku tahu, mungkin sekarang aku tengah bahagia sekarang ni. 

Forth. Dan apa yang aku tak boleh nak terima, why laa myra aen tak bagi tahu aku! Housemates kottt! Sudah la selalu keluar bersama, lepak, makan. Kenapa tak cakap!? Kenapa tak cakap awal awal weay yang korang tahu semua tu! Kenapa!? Dan kenapa tak bagi tahu direct apa yang dah jadi.  Kenapa nak berkias? Tahu tak, berkias tu can give a thousand meaning. Tahu dok? Grrrrr... saya geram ko sep awok! Sayo geramm! Malas baikkkk! Sampai hati sep awok buat gini ko sayo. How could you are! How could youuuuuu! Blerghh! Agaknya sep awok suka kalih tengok saya hidup dalam dunia khayalan yang bodoh tu! 

Fifth. Ini memang teragak agak la nak terima. Eh memang aku tak boleh nak terima! Harharharhar. Mati mati aku diperbodoh! HAHAHAHAHAHAHA! Bodohkan? Kau atenn! Patut laa dengan tiba tiba kau tanya khabar aku. Puiii laa! Puiii! Pastu pulak kau sebok nak tanya pasal aku dengan maod tu. Hah! Kenapa aku boleh tak sedar haaa? Kenapa!? Kenapa aku tak sedar!!!!? Aten couple dengan Maod? hahahaha! Lawak siaaaaaall! Lawak wey lawak! Mengalahkan lawak ke der!

Sixth. Kenapa kau baik dengan aku secara tiba tiba ni wahai Ateen?? Kenapa ateen? Kau tahu tak cemana aku cuba nak berkawan dengan kau setelah melihat kau dipinggirkan oleh classmates? Kau tahu tak? Aku kesian kau aten. Aku perasan kau tiba tiba jadi pendiam. Aku pun pelik tetiba kau macam walhal kau seorang yang peramah. Tapi tak sangka apa yang berlaku tiba tiba, ni hanya dusta belaka! Dusta! Baru aku faham kenapa kau jadi terlalu baik dengan aku. Sampai nak belanja aku itu ini. Oh? rupanya kau nak beli aku dengan duit kau? Pergi mampus lah kau aten! Cukuplah mereka kena dengan kau kini aku pula mangsanya. Hmm by the way terima kasih aten. Harap kau faham cemana layanan aku lepas ni. Pandai pandai lah kau hidup. Memang patut kau rasa macam tu.

Seventh. Apa yang berlaku ini semua kebetulan! Oh baru aku faham kenapa hati aku lately ni rasa sangat lah crowded! Rasa macam nak pecah sampai aku terfikir "There is something bad gonna will happen?" Aku ingatkan kenapa hati jadi macam tu sebab arwah ayah kawan aku meninggal. Tapi tak, esoknya masih rasa lagi crowded dihati ni. Sampai la aku tergerak hati nak buat Mobile Internet pastu pegi buka instagram. "Ahhh! apa ni???" Terkejut aku tengok gambar diorang. Terkejut weay! Terkejut! Tahu tak cemana perasaan aku time tu? Tahu tak!? HAHAHAHAHA! bodoh!

Allah sayangkan aku. Thats why dia buat hati aku rasa mcam tu. Rupanya ada berita yang Dia nak sampaikan. Ya Allah, sesungguhnya engkaulah yang Maha Mengetahui dengan apa yang berlaku. Terima Kasih Ya Allah. Semoga apa yang berlaku dijadikan pengajaran untukku di kemudian hari.

Okay. Kini semua rahsia yang mereka sorokkan sudah aku ketahui. Walaupun pahit ku telan jua. Selama mana pun korang sorok, akan terbongkar jugak. Hahahaha!

Lepas ni, I wish there is no more hard feeling! Sudah laaa. Aku penat main dengan semua ni. Mereka sweet talker? Aku pun boleh! Nak main gitu. Bolehhhh! But pandai pandai laa mengkome hard hard hati tu! haha! I'm play better than you! Beware!


All praise to Allah. Thanks for what happened. Please gimme strength............






Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com
diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd