♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

Broga Hills kini ku tawan!

Photobucket

Hai hai hai hai hai hai hai hai and hai to all peoples, blogwalker, stalker! Amboi gaya macam ada orang baca semua entry kat blog ni. Jadi, aku peduli apa kan? At least tidak laa aku ini salah seorang daripada orang yg tidak beradab tak bagi salam, kan? Salam sunat diucapkan, tapi jawab salam itu wajib.

Okay. Memandangkan macam dah lama tak menaip so I'm feeling a bit awkward nak tekan keyboard pastu nak olah idea nak buat cerita yg menarik. Cerita menarik yg aku takkan boring nak baca kelak. Cewah!

Yesterday, its so nice fun great excited that I didn't how to describe in specifically what I felt. Sometimes, rasa mcm gila pun ada sebab ada hal hal yg tertentu buat aku rasa mcm asfdjk. Ada yg menawarkan diri nak bawa aku. Sanggup bulak MC kerja. Tapi aku tak kasi dan tak teringin pun nak dia bawa aku. Sebab aku tak suka dia. Kalau diikutkan boleh je ambil kesempatan. Orang nak bawa kita on janji apa yg nak tu tercapai , kan? Tapi sayang aku bukan jenis macam tu. Innocent. Tak.

Dan aku pun satu bajet budak budak Putra ni nak bawa aku pergi sana. Oh tidak! Shame on me. Just find them for take advantages. By the way, I'm sorry. My mistake. I'll do by myself if whatever I want is. Sorry Izad. Aku faham kenapa kau tak reply wechat tu. Maaf.

Anyway, All praises to ALLAH. My lovely sister senang hati nak pergi tapi tak ada kereta. Hahaha no hal boleh pinjam dgn kakak sorang lagi. And thank you tuhan mudahkan segalanya. Ekram pun ada. 


A view from 3rd puncak Broga Hill. At 7.30am.
Hai! Here I am at BROGA HILL!!!!! I'm so excited and just can say waaaaa.
Cantiknya! Ya Allah sangnt cantik ciptaanMU. Sungguh!

For the first time in 20 years old I'm here! Oh god, all praises to you dear Allah.

Ohhh lupa nak bagitahu how to go there ,




Kalau dari Putrajaya,

Amik jalan ke arah Kajang. Straight sampai lalu pekan Semenyih. Nampak sign board Broga Hill ke kiri. Masuk then straight. Bukit broga depan sikit dari University of Nottingham. Nanti ada nampak ladang kelapa sawit or jalan kecik yang orang masuk kat sebelah kiri.

Sori itu je aku tahu. Kalau dari tempat lain aku tak tahu. Aku tak pro selok belok kat sini. Hahaha! Kalau tanya aku jalan kat area Kelantan tahu laa. Sebab itu kawasan aku.

Dan lagi aku nak share apa yg aku tahu. Paling best nak hiking Broga time pukul 4am-5am. Orang kata baru adventure hiking dalam gelap. Tapi pakai lampu la. Takkan hiking tak guna torchlight memang tak nampak pemenda laa. Silap hari bulan boleh jatuh gaung. Innalillah. Duration nak sampai ke puncak more and less 45minutes. Tapi aku hiking haritu Ambil masa lebih kurang mcm tu. Tapi banyak berhenti sebab faktor nak bawa kapasiti yg banyak. Bawa orang yg berbadan besar faham faham je laa. Sikit sikit penat. Spoiled! haha. For your information, kitorang start hiking jam 7am. Lambat sampai sebab tersilap percaturan. Jalan waktu tu pun masih gelap lagi. Boleh laa merasa hiking dalam gelap. Waktu tu ramai orang sebab weekend kan. I thought ramai students. Family pun tak kurang. Yang couple lagi laa.


Memang Broga Hills dikenali dengan Bukit Lalang sebab kat atas ni banyak lalang.
Lalang yg tinggi lebih dari manusia pun ada.
Gaya stunt and style. Hahaha We believe we can fly! 
Acah acah sweet dengan anak sedara laki pun jadi. Hahaha.
 Nak buat cemana. Kita tak ada gewe. Forver alone. Sedih!


P/s: Next time in sha Allah nak try hiking bukit tu jam 4am-5am. Mudahan ada rezeki kesana lagi. Nak tengok freshie sunrise. Weeee!

p/s: Kalau nak tahu lebih lanjut pasal Broga Hills mintak search Encik Google lah ye. Saya malas nak share. Iye ke malas? Padahla tak tahu. Kah! 





Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

0 people pray for me ✿:

diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd