♡ ♡ ♡ "What do you wanna do?" "I dun no what do you wanna do?" ♡ ♡ ♡ (。♥‿♥。)

What a blissful day.

Photobucket


Dan Salam sejahtera buat semua pembaca blog yang nyawa nyawa ikan ini dan awak stalker dalam diam. Alhamdulillah, All praises to Allah for this soul and we still alive today. Thank you Allah. Before that al-fatihah to passengers and krew Malaysia Airlines MH370. Allah loves you more. Salam Takziah untuk mereka terlibat. 

Yang hidup teruskan hidup. Mencari mengutip segala amal hidup, penuhi ilmu didada, menunaikan tanggungjawab demi kelangsungan hidup yang terkadang bahagia dan derita seketika.

Yang mati. Moga aman di alam sana. Al-fatihah ku sedekahkan........

Bertafakur.

Dont forget Allah by Farid Sanullah berkumandang di radio Era.fm.

Allah. Kerdilnya aku dimataMu. Hinanya aku disisiMu. 



Three of cars in front of my house. Lagi satu jauh parking.
Riang hati menyambut kedatangan mereka tatkala diri menanggung sakit pembedahan derita merindu . Tiada perkara yang mampu membahagiakan hatiku. Untuk ketika ini. Fikirku, mungkin sakit pembedahan lalu tidak akan diambil peduli terutama keluarga. Sangka aku cukuplah only two my sisters and ayah saja tahu. Tapi tidak. Jauh sekali. Mereka tahu. Mereka cuba untuk berkongsi kesakitan yang aku alami. Allahu. Maafkan aku. Terima kasih Allah. Dari jauh mereka menahan penat untuk sampai ke sini. Bertemu aku. Mendengar cerita aku. Sakit aku. *menangis*

Walau sekejap berjumpa bertemu mata dengan kakak kakak si kecik tapi bermakna. Meriah rumah sewa sini dah macam kat rumah ayah ma kat kampung dah. Berkumpul reramai. Terima kasih. Moga semua dalam RahmatNya. Allah. Selamat tinggal kalian. Kini, tinggal ma ayah adik bermalam disini. 
The half of my family. 
What a grateful night when sleep with ma and ayah. Tidur bersama diruang tamu dengan mereka! Allah, terima kasih nikmat ini. Aku masih dapat tidur bersama ma yang melahirkan aku ayah yang menjaga kebajikan aku. Alhamdulillah.

Dan pagi tadi, pulang lah mereka. Selamat jalan ma ayah. Drive safely ayah. Semoga selamat sampai ke rumah kita. Nanti tunggu anak ini balik untuk sedikit masa lagi. Tunggu.

Sebak. 

Termenung.

*Hummosa hummosa aise tu sei tu mai taa (Fon berbunyi beberapa jam lepas ma ayah balik)

WHAT?! Oh goshhh! Mimpikah aku?

Lama benar tidak mendengar khabarnya. Dia yg mencuri hati suatu dulu. Dia yg menghancurkan hati ini jua. Tapi dalam diam aku merindu. Namun, kau dan aku takkan bersama. 

Ya Allah, what a great morning. Dia okay sahaja. Banyak bertanya akan kesihatan aku. Perkembangan hidup aku. Dia masih seperti dulu. Masih lucu. Masih koya. Masih caring. Cukup 10minit on the call dah membahagiakan aku.

Dia tak ingat nombor aku tapi still usaha call aku.
Terima kasih his bestfriend baby a.k.a Shahril bagitahu keadaan yg sakit ini.
Ya Allah, actually what a really things that you want to shows me? Dia tahu ke aku sedang merindu dia? Ya sebelum dia call aku. Aku tengah stalk instagram dia. Instagram yang berbulan bulan tak up to date. And then, stalk instagram girlfriend dia. Elok tengah tilik gambar sweet together dia dengan girlfriend. Bunyi fon. DIA CALL! DIA CALL! DIA CALL! (Kalut. Gelabah. Koya cool

Okay. Cool. Hahahaha. A great call. Thank you.

Tapi, aku lupa. Aku lupa nak ucap SELAMAT HARI POLIS.

Lepas tu aku send text message. Ahhh NOT DELIVERED! 
Could not send is the first day dia kat sana.
Not delivered sebab dia off handphone.

Dan lagi sekali....
Moga dalam tiga hari ni dia on handphone.
Dapat baca wish tu. Tanda ni  yg kuharap naik kat situ.

Oh Allah what a blissful day. Thank you Allah for everything. Thanks for make my heart happy bless. Thank you. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.



p/s: Alhamdulillah hari ke-6 lepas post op aku dah dapat sujud dengan baik tanpa menahan sakit dekat telinga. Aku dapat solat sepertimana yg sebelum ini. Dapatlah bersujud lama. Allah, Alhamdulillah. 

p/s: Makin bertambah rezeki kali ini. Alhamdulillah. Dan ayah bagi permission boleh guna kereta untuk posting dekat PMC, Kedah nanti. What a great life! Oh Allah, thank you. Alhamdulillah.

***Psstt nak tahu "Dia" tu siapa? Ehemmmmm. M A O D. Ibnu Mas'ud Bin Mahmud (:






Terima kasih kerana sudi baca. May الله bless you.

www.tips-fb.com

0 people pray for me ✿:

diperakui oleh Cik Saa sdn.bhd